Fazole v kořeněné rajčatové omáčce

Fazole v kořeněné rajčatové omáčce

Někdo to rád horké. I já si občas ráda uvařím něco pikantního, co mě nakopne. V tomto receptu si můžete ostrost regulovat sami podle množství chilli, které přidáte. Záleží i na vás, jaké luštěniny zvolíte. Já jsem použila bílé fazole, ale opravdu je na vás, jestli sáhnete po tmavých, adzuki, nebo čočce, cizrně či hrachu.

Doba přípravy: 15 minut + vaření fazolí

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 80 g bílých fazolí
  • 1 menší červená cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 3 kuličky nového koření
  • ¼ lžičky mletého koriandru
  • Kousek chilli papričky
  • 1 menší stroužek česneku
  • 2 g oloupaného zázvoru
  • 400 g loupaných rajčat v konzervě, drcených
  • 50 g kukuřice (mražené)
  • Sůl

 

Postup:

  1. Luštěniny namočte den předem do studené vody. Druhý den vodu slijte, zalijte čistou vodou a uvařte doměkka.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a cibuli pozvolna opékejte asi dvě minuty. Během opékání občas promíchejte.
  3. Římský kmín a nové koření vložte do hmoždíře a roztlučte (případně můžete použít koření mleté). Česnek a zázvor nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Chilli papričku nakrájejte najemno. K cibuli přidejte všechno koření, promíchávejte asi čtvrt minuty a zalijte rajčaty.
  4. Přiveďte k varu, přidejte scezené fazole, kukuřici a provařte asi 2 minuty. Dosolte.
  5. Podávejte s pečivem nebo tortillou.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *