Kapusta s tofu v jemné rajčatové omáčce

Kapusta s tofu v jemné rajčatové omáčce

Rozmanité chutě svázané jemnou a lahodnou sójovou smetanou – taková je tato zdravá a vydatná dobrota.

Doba přípravy: 30 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 130 g kapusty (hlávkové)
  • 100 g tofu
  • 1 lžíce oleje
  • 35 g cibule
  • 3 lžíce sójové smetany
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 75 – 100 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • Špetka drceného kmínu
  • Větší špetka majoránky
  • Sůl

 

Postup:

Na pánev nalijte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zezlátnout na oleji. Přidejte na nudličky nakrájenou kapustu, chvilku – asi 1 až 2 minuty opékejte a míchejte. Přidejte protlak, drcený kmín, osolte a 1 minutu opékeje. Podlijte vodou nebo vývarem a pod poklicí duste, aby byla kapusta na skus (nebo doměkka podle vaší chuti). Nakonec vmíchejte smetanu, promnutou majoránku a tofu. Lehce prohřejte a můžete servírovat (například s pohankou).



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *