Kurz pralinek v Chefparade

Kurz pralinek v Chefparade

Není tomu tak dlouho, co mi domů přišla velice milá zásilka. Balíček adresovaný Chefparade skrýval balíčky čokolády a formičky na čokoládu. A také jsem našla obálku. V obálce byl nejen milý dopis od Jany, kterou Popečeníčko a její šikovnost dostali k práci snů. Našla jsem zde také voucher na kurz pralinek. Zajásala jsem a ihned se šla poohlédnout po nejbližším termínu.

 

 

10

Necelé dva týdny poté nadešel očekávaný den a já se vydala do školy vaření Chefparade. Po vstupu mě přivítal náš lektor Pavel Cón a hned poté jsem si šla oťukat další účastníky kurzu. Náhodou jsem narazila na téměř stejně starou, tedy mladou slečnu, která se před několika měsíci ponořila do výroby pralinek profesionálně a přišla své znalosti a schopnosti ještě více prohloubit. S touto šikovnou spolupracovnicí a dalším spolupracovníkem jsme si nasadili zástěry a šli tvořit pralinky.

9

Pavel Cón po pár úvodních větách rozřízl pytle s čokoládou a v tu ránu jsme se ocitli v rajské zahradě. Vůně čokolády se linula všude kolem nás. A co teprve ve chvíli, kdy jsme tuto lahůdku začínali rozehřívat nad párou. Lesklá voňavá nálož čokolády mě dráždila u nosu a nešlo neochutnat. Mňááám! A co teprve až z této vynikající čokolády vzniknou pralinky plněné výtečnými náplněmi? Musela jsem se odtrhnout od božských výšin a ujmout se práce.

1
Pavel Cón obratně vylévá formičky čokoládou

Naučili jsme se dva druhy temperování čokolády, která je nutná proto, aby nám veškerá čokoláda nevytekla z forem při vylévání. Dále jsme si předvedli různé druhy náplní. Naše pralinky tak získaly chutě po malinách, pomerančích a Cointreau, Amarettu a kávě, marcipánu, ale také po wasabi, jehož chuť byla ve snoubení s čokoládou naprosto fantastická.

Náplně do pralinek: marcipánová, amaretto-kávová, pomeranč a cointreau, maliny, wasabi
Náplně do pralinek: marcipánová, amaretto-kávová, pomeranč a cointreau, maliny, wasabi

A tak jsme temperovali, vylévali, plnili a zapouzdrovávali…až nakonec přišla očekávaná chvíle – vyklepávání a –ochutnávka-! Pavel Cón vyklepával z formiček dokonalé, krásné, lesklé, voňavé, úchvatné, roztomilé, lákavé bonbonky a nám už se sbíhaly sliny. „Vy jste ještě neochutnali?“ ptá se Pavel po chvíli. V ten okamžik všichni jako na povel natáhly ruce po čokoládovém pokladu a nechávali se unést lahodnou chutí výborných pralinek.

7

Přiznám se, že ačkoli mám čokoládu ráda, moc často a hodně si jí nedopřávám. Ale dnes? Nešlo odolat! Nepamatuji si, kdy naposled jsem se nechala tak svést a dopřála si tolik čokolády.

8

A jelikož se ráda se svými čtenáři podělím nejen o svou radost z dnešního, udělám radost i vám. Možná jste již zaregistrovali, že Chefparade spravuje i vlastní e-shop – http://chefshop.cz/, kde můžete za velice příznivou cenu pořídit kvalitní suroviny, jež jsou používány právě na kurzech vaření. A právě pro vás mám možnost uplatnit v Chefshopu 10% slevu na nákup. Na konci objednávky uveďte poznámku „Sleva od foodblogerů“. Sleva vám bude odečtena dodatečně.

Nevěřila bych, jak ten čas letí. Na střední škole jsme vyrazili do Švýcarska, kde jsme navštívili čokoládovnu. Po otázce: "je zde dobrovolník, který si to chce zkusit?" jsem neotálela a ihned jsem vymrštila ruku vzhůru. Názorná ukázka pralinek mě nadchla a proto mi udělalo velikou radost, že mi byl věnován kurz pralinek, kde jsem si mohla jejich přípravu vyzkoušet od začátku do konce.
Nevěřila bych, jak ten čas letí. Na střední škole jsme vyrazili do Švýcarska, kde jsme navštívili čokoládovnu. Po otázce: „je zde dobrovolník, který si to chce zkusit?“ jsem neotálela a ihned jsem vymrštila ruku vzhůru. Názorná ukázka pralinek mě nadchla, a proto mi udělalo velikou radost, že mi byl věnován kurz pralinek, kde jsem si mohla jejich přípravu vyzkoušet od začátku do konce.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *