Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Kdo hledá osvěžující chuť, spoustu bílkovin a jednoduchost, určitě by měl tuto pomazánku zařadit do svého repertoáru. Navíc má ještě tuňáková pomazánka jednu výhodu, kterou oceníte ve chvíli, kdy přijdete domů z práce a nevíte co k večeři. Vzhledem k tomu, že tuňáka můžete v klidu skladovat ve spíži, lučina nebo žervé chybí v lednici málokdy a zbytek jsou takové ty nezbytnosti kuchyně, máte jistotu, že vám v mžiku zachrání hlad, aniž byste museli jít nakupovat.

 

 

Doba přípravy: 10 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 100 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 100 g Lučiny
  • Pár kapek citronové šťávy
  • Tymián
  • Sůl
  • Okurka
  • Lisovaný celozrnný chléb k porávání

 

Postup:

Plátek chleba rozkrájíme na stejně velké obdélníčky (cca 4 x 2 cm). V misce rozmačkáme tuňáka, smícháme s lučinou, lehce osolíme a ochutíme tymiánem. Okurku si nakrájíme na tenké plátky. Na každý kousek připadnou dva plátky okurky. Kousek chleba si lehce pomažeme pomazánkou, aby na něm lépe držela okurka. Okurku položíme na pomazánku a navrch položíme nok z pomazánky utvořený pomocí dvou lžic.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *