Doba přípravy: 35 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 6ks rýžového papíru
- 70g seitanu
- 50g sterilovaných mungo klíčků
- 100g hlívy ústřičné
- 30g rýžových nudlí
- 2 jarní cibulky
- Olej
- Sójová omáčka
- Rybí omáčka
- Kousek zázvoru o velikosti menšího palce
- Citronová šťáva
- Bílek
Postup:
- Předem připravte zálivku k závitkům: Do mističky nalijte ½ lžíce sójové omáčky, zakápněte 10ti kapkami citronové šťávy. Kousek jarní cibulky nakrájejte najemno a vložte do mističky. Kousek česneku nasekejte najemno a spolu s ochucenou sójovou omáčkou promíchejte. Nechte odležet.
- Rýžové nudle zalijte vroucí vodou a nechte změknout. Hlívu nakrájejte na jemné plátky. Seitan nakrájejte na tenké nudličky, cibulku nakrájejte šikmým řezem na tenké plátky. Zázvor nastrouhejte.
- Rýžové nudle sceďte a nakrájejte na kratší kousky. Na pánvi rozpálte olej a vložte hlívu, kterou 5 minut opékejte. Poté přidejte seitan, cibulku, zázvor a promíchejte. Vmíchejte 2 lžičky sójové omáčky a 1 lžičku rybí omáčky, bambusové výhonky a rýžové nudle. Pořádně promíchejte a stáhněte z plamene.
4. Polijte zálivkou ze sójové omáčky.
5. Troubu předehřejete na 250 °C. Do široké misky nalijte teplou vodu, do které ponoříte rýžový papír. Když změkne, položte si jej na talíř, pomažte bílkem a téměř doprostřed, lehce ke kraji položte hromádku náplně. Tu upravte tak, aby byla rovnoměrně rozvrstvená do tvaru obdélníku a nesahala více než 2 cm od okraje papíru. Poté kraje papíru ohněte směrem dovnitř a náplň zarolujte. Vždy, když vyndáte papír z vody, vložte do misky další, aby změkl, než svinete závitek.Po naplnění pokládejte závitky na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a dejte asi 5 minut péct dokřupava.