Rajčatová polévka s jáhly a hlívou ústřičnou

Rajčatová polévka s jáhly a hlívou ústřičnou

K dobrému jídlu stačí kombinace jen pár surovin. U této polévky to platí obvzlášť.

Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:

  • 1 menší cibule – 70g
  • 70g mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • 100g hlívy ústřičné
  • 200g loupaných rajčat (sterilovaných; ½ plechovky)
  • ½ l zeleninového vývaru
  • 30g jáhel
  • 2 tobolky kardamonu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • Sůl
  • Petržel

 

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na malé kostičky. Tobolky kardamonu rozloupněte a semínka rozdrťte v hmoždíři.
  2. Na oleji orestujte cibuli dozlatova. Poté přidejte mrkev a minutu restujte. Vmíchejte protlak, drcený kardamon a promíchejte. Zalijte drcenými rajčaty a vývarem, osolte a vařte doměkka.
  3. Jáhly spařte horkou vodou. Alespoň 3x, aby ztratily nahořklou chuť. Hlívu nakrájejte na proužky.
  4. Polévku rozmixujte dohladka, poté vráťte zpět na plotnu, přidejte hlívu. Vařte 5 minut. Poté do polévky vložte jáhly a vařte 10-15 minut než jáhly změknou.
  5. Na talíři posypejte nasekanou petrželí.



1 komentář k “Rajčatová polévka s jáhly a hlívou ústřičnou”

  • Mňam! To vypadá sakra dobře 🙂 A jelikož mi kručí právě teď v břiše, hned bych si takovou polívku dala :-)))

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *