Polévka z medvědího česneku
Už jste měli tu čest s medvědím česnekem? Jestli ne, rychle se pro něj vydejte na trhy anebo přímo do přírody. Jeho sezóna je v plném proudu a tato polévka rozhodně není tím jediným jídlem, v němž můžete tuto sezónní surovinu využít.
Doba přípravy: 15 minut
Množství: 4 porce
Suroviny:
- Oříšek másla (10g)
- ½ středně velké cibule (30g), nakrájené nadrobno
- 80g brambory, nakrájené na drobné kostičky
- 80 – 100g medvědího česneku
- 750ml zeleninového vývaru
- 50ml smetany
- Sůl, olivový olej a čerstvě mletý pepř
Postup:
- V hrnci rozehřejte máslo. Cibuli nechte zesklovatět a přidejte brambory. Zalijte horkým vývarem nebo vodou, lehce osolte a dejte vařit.
- Když jsou brambory uvařené doměkka, přidejte opraný medvědí česnek. Vařte 1-2 minuty a rozmixujte dohladka.
- Zjemněte smetanou, dosolte.
Na talíři lehce polijte olejem a opepřete čerstvě mletým pepřem.