Špenátovo – ricottové noky s pečeným lilkem

Špenátovo – ricottové noky s pečeným lilkem

Barevné a chutné kombinace osvěží váš jídelníček. Křupavý lilek se semínky pozvedne noky k dokonalosti.

IMG_5956

Doba přípravy: 40 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 90g čerstvého špenátu
  • 80g ricotty
  • 1 vejce
  • 120g hladké mouky + na pomoučení
  • Sůl

 

  • 200g lilku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílých a černých sezamových semínek
  • 10 cherry rajčat
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Troubu zapněte na horní žár na 220 ˚C.
  2. Lilek nakrájejte na plátky silné necelý 1 cm a plátky ještě nakrájejte tak, aby vám vznikly hranolky. Lilek osolte a lehce opepřete. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a lilek na něm opékejte, dokud nezačne zlátnout. Opečený lilek přesuňte do misky a obalte jej v sezamu. Poté rozložte lilek na plech vyložený pečícím papírem a opékejte do křupava – bude to trvat asi 25 minut. V polovině doby pečení přidejte cherry rajčátka.
  3. Opraný špenát zbavte tuhých stonků. Přelijte listy vařící vodou (cca 1 litr) a poté je vložte do ledové vody. Špenát vyždímejte.
  4. Do hrnce dejte vařit vodu na noky.
  5. Špenát vložte do mísy, přidejte ricottu a vejce a společně rozmixujte. Poté směs osolte a zahustěte moukou. Pomoučněte si pracovní plochu a z těsta na ní vyválejte váleček, silný asi jako padesátikoruna. Z válečku ukrajujte asi 1-2 cm silné kousky. Z každého kousku vytvarujte namoučněným rukama kuličku, kterou zploštíte vidličkou. (Celkem byste měli získat asi 24 ks)
  6. Noky vložte do vroucí osolené vody a vařte 5 minut.
  7. Scezené a okapané noky posypte na talíři opečenou zeleninou.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *