Jakože cože?!

Jakože cože?!

Festival neobvyklých chutí Jakože cože?! se pomalu blíží. Po loňské úspěšné premiéře proběhne druhý ročník ve dnech 3.- 4. října na Náměstí republiky. Můžete se těšit na opravdu zajímavé pochoutky.

Bylo mi potěšením se na tomto netradičním festivalu podílet a s radostí jsem přijala nabídku natočit videorecept. V tu ránu mi bylo jasné, jaky recept uvařím. Po nedávném úspěchu se svým grilovaným sýrem s levandulovým medem jsem vytasila právě tento recept, který opět sklidil velký úspěch.

Natáčení probíhalo v Chefparade, kde se velice dobře cítím, tudíž odpadla část nervozity. Vlastně jsem ani moc nervózní nebyla. Nějaké to natáčení už za sebou mám a člověk se u toho skvěle baví. Určitě víc něž kluci, kteří mě a další 4 blogerky natáčely téměř celý den a pak bylo třeba sestříhat materiály na několika minutová videa.

Co na festivalu ochutnáte?

Secret of Raw – Raw taštička z mořské řasy plněná limetkovo-pomerančovým relishem s feferonkami na mrkvovém pyré

Bejzment PBP Burger s čili čokoládovou omáčkou

Brouk na talíři – Restovaní cvrčky na bulguru navoněném kurkumou a prošpikovaném chilli papričkou. Salátové lůžko je zakapáno mangovou omáčkou

Madame Lyn – Vietnamský koktejl Che thap cam. Jedná se o sladký desert, který je namixovaný celkem z deseti přísad: lotusových semínek, jackfruit, bezlepkové tropické mouky, zelených fazolí, červeních fazolí, agaru, kokosového mléka, ledu a čerstvého ovoce.

Řemeslný pivovar Clock

Soup in the cityDýňový krém s mangem a mátovým olejem

Druhej břehPolévka z pečených rajčat s arašídy, sendvič z domácího chleba zapečený se sýrem brie, tmavou čokoládou a višněmi a mrkvový salát s pistáciemi, rozinkami a marockým dresinkem

Snails dayŠneky na houbách a černém pivu

RybárnaPlachetník se švestkovým chutney s chilli

Afro coffee – Afro chocolate coffee

Dortíkovo Lucky MelusovéCupcakes s Matcha čajem a krémem z bílé čokolády a slaným karamelem

Pořadatel Milka si pro své návštěvníky připravil navíc také doprovodný program. Během soboty proběhne workshop přípravy hmyzu. V neděli proběhne workshop, při němž nahlédnete pod pokličku veganské stravy pod vedením restaurace Plevel.

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *