Veganské wafle bez cukru s datlemi s tofu-jablkovým krémem

Veganské wafle bez cukru s datlemi s tofu-jablkovým krémem

Nemusíte být vegan, ale budete je milovat.

Doba přípravy: 15 minut
Doba odležení: 30 minut

Možství: 1 porce

Suroviny:

Wafle:

  • 30g sušených datlí
  • 20g drcených ovesných vloček
  • 50g oloupaných jablek
  • 5g kokosového tuku
  • 100ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
  • 5g chia semínek
  • 30g špaldové mouky

 

Krém:

  • 70g oloupaného jablka
  • 50g tofu
  • 1 čajová lžička javorového nebo agávového sirupu
  • 15g kešu oříšků
  • Na špičku nože skořice
  • Voda na podlití

Postup:

  1. Datle nakrájejte nadrobno. Spolu s ovesnými vločkami je vložte do nožového mixeru. Přidejte nadrobno nakrájená jablka a rozmixujte. Směs přendejte do misky, přidejte kokosový tuk, rostlinné mléko, semínka a mouku a důkladně promíchejte. Nechte odležet asi půl hodiny.
  2. Jablka na krém nakrájejte nadrobno. Vložte do kastrůlku, přidejte kešu ořechy, skořici a sirup, lehce podlijte vodou a duste do měkka. Vždy, když se voda vypaří, lehce podlijte.
  3. K měkkým jablkům přidejte nadrobno nakrájené tofu a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  4. Rozehřejte waflovač a stěrkou do něj rozetřete těsto. Pečte 6-7 minut.
  5. Wafle podávejte s krémem, dozdobit můžete podušenými jablky, skořicí a opraženými ořechy.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *