Dýňový bulgur s quinoou

Dýňový bulgur s quinoou

Nedávno mi táta povídá: „Ty jíš tu dýni snad každý den, myslíš, že to je dobrý?“ – “ No jistě!“ povídám mu. „Co je sezónní, to je dobré.“ A ne snad?

Doba přípravy: 40minut

Množství: 3 porce

Suroviny:

  • 150g bulguru
  • 60g quinoy
  • 400g dýně Hokaido
  • 120g cukety
  • 1 cibule (šalotka)
  • Olivový olej
  • tymián
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 20g parmezánu

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Dýni nakrájejte na kostky, vložte do mísy a promíchejte s 1-2 lžícemi oleje, solí a pepřem.
  3. Rozložte na plech a pečte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.
  4. Bulgur propláchněte horkou vodou a se špetkou soli vařte v dostatečném množství vody. Uvařte také quinou.
  5. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Cuketu nakrájejte na slabší plátky a ty překrojte na čtvrtiny.
  6. Na pánev nalijte trochu oleje a cibuli restujte dozlatova. Přidejte cuketu a opékejte se špetkou soli s trochou tymiánu do změknutí.
  7. Dýni vložte do mísy a rozmačkejte.
  8. Přidejte bulgur a quinou a pořádně promíchejte. Můžete použít i šťouchadlo.
  9. Přimíchejte nastrouhaný parmezán.
  10. Na talíř nandejte dýňový bulgur a navrch nasypte trochu cukety s cibulí.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *