Hráškový krém s kozím sýrem a citronem
Není snad snazší příprava polévky, než je receptura na tuhle hráškovou polévku. Stačí mít pár skvělých ingrediencí a vytvoříte velkou parádu, na které si za pár kaček pochutná celá rodina.
Pokud bych mohla doporučit, kde seženete úžasný hrášek, zaskočte do Icelandu. Je fakt vynikající. Má lehce nasládlou chuť – tak jak to má být, a ta barvička!
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 2 porce
Suroviny:
- 1 šalotka
- 15 g másla
- 200 g mraženého hrášku
- 1 hrnek (0,25 l) zeleninového vývaru
- Sůl
- Nastrouhaná kůra z 1/3 citronu
- Snítka tymiánu
- Čerstvý kozí sýr, citronový kůra a bylinky na dokončení
Postup:
- Šalotku nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo a nechte šalotku zesklovatět. Přidejte hrášek, zalijte horkým vývarem, osolte a přiklopte. Vařte 5 minut.
- Přidejte lístky tymiánu, citronovou kůru a rozmixujte.
- Na talíři ozdobte nokem z kozího sýra, posypte bylinkami a citronovou kůrou.