Veganské kokosové bábovičky bez lepku

Veganské kokosové bábovičky bez lepku

Tento recept bych asi nevymyslela, kdyby mi k tomu nedala podnět nabídka nových speciálních druhů mouk na Rohlíku, mezi něž patří i celozrnná rýžová mouka. Neváhala jsem a objednala si ji, i když jsem v tu chvíli ještě nevěděla, co z ní upeču. Nakonec vznikly tyto bábovičky, které jsou bez lepku, vajec a mléka. Měla jsem tak hotový zdravý základ snídaně, který jsem doplnila jogurtem a čerstvým ovocem.

Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 30 minut

Množství: 6 bábovek (muffinů)

Suroviny:

  • 130 g oloupaných jablek
  • 20 g kokosového tuku + na vymazání formiček
  • 30 g třtinového cukru
  • 10 g karobového nebo kakaového prášku
  • 10 g strouhaného kokosu + na vysypání formiček
  • 150 g rýžové celozrnné mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Formičky na malé bábovky nebo muffiny vymažte kokosovým tukem a vysypte nastrouhaným kokosem.
  2. Jablka nastrouhejte najemno. V míse rozetřete cukr s kokosovým tukem. Přimíchejte jablka. Dále přisypte rýžovou mouku smíchanou s kypřícím práškem, karob nebo kakao, kokos a promíchejte. Naplňte formičky a vložte do trouby. Pečte 30 minut.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *