Kapusta plněná kroupami a hlívou
Cenná houba – hlíva ústřičná, známá pro své pozitivní účinky na lidské zdraví. Zde naleznete jeden netradiční recept.
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 2 listy hlávkové kapusty
- 40 g ječných krup
- 50-60 g mozzarelly
- 100 g hlívy ústřičné
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ cibule
- Sušená bazalka
- 1 lžíce parmezánu
Omáčka:
- 2 sušená rajčata v oleji
- 15g zelených oliv
- 15 g černých oliv
- 135 g sterilovaných rajčat (drcených)
- Sůl a pepř
Postup:
- Listy kapusty vložte do vroucí osolené vody, přiklopte a asi 2 minuty vařte. Poté přendejte listy do studené vody, vyndejte a nechte okapat.
- V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte najemno a nechte jí zesklovatět na oleji. Přidejte nadrobno nasekanou hlívu a míchejte, dokud nezezlátne.
- Kroupy propláchněte a přidejte do hrnce. Zalijte vodou, osolte a pod poklicí vařte asi 25 minut – dokud kroupy nezměknou. Podle potřeby podlijte vodou. Na konci vaření je ale potřeba, aby byla tekutina zcela vyvařená.
- Sýr nakrájejte na malé kostičky a přimíchetjte ke směsi. Dochuťte bazalkou.
- Troubu předehřejte na 200 °C. Z listů kapusty odkrojte tvrdý košťál na konce a rozprostřete. Na každý list položte náplň a zaviňte. Naplněnou kapustu položte na plech, posypte trochou parmezánu a dejte na 5 minut zapéct.