Kapusta plněná kroupami a hlívou

Kapusta plněná kroupami a hlívou

Cenná houba – hlíva ústřičná, známá pro své pozitivní účinky na lidské zdraví. Zde naleznete jeden netradiční recept.

Doba přípravy: 30 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 2 listy hlávkové kapusty
  • 40 g ječných krup
  • 50-60 g mozzarelly
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ cibule
  • Sušená bazalka
  • 1 lžíce parmezánu

Omáčka:

  • 2 sušená rajčata v oleji
  • 15g  zelených oliv
  • 15 g černých oliv
  • 135 g sterilovaných rajčat (drcených)
  • Sůl a pepř

 

Postup:

  1. Listy kapusty vložte do vroucí osolené vody, přiklopte a asi 2 minuty vařte. Poté přendejte listy do studené vody, vyndejte a nechte okapat.
  2. V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte najemno a nechte jí zesklovatět na oleji. Přidejte nadrobno nasekanou hlívu a míchejte, dokud nezezlátne.
  3. Kroupy propláchněte a přidejte do hrnce. Zalijte vodou, osolte a pod poklicí vařte asi 25 minut – dokud kroupy nezměknou. Podle potřeby podlijte vodou. Na konci vaření je ale potřeba, aby byla tekutina zcela vyvařená.
  4. Sýr nakrájejte na malé kostičky a přimíchetjte ke směsi. Dochuťte bazalkou.
  5. Troubu předehřejte na 200 °C. Z listů kapusty odkrojte tvrdý košťál na konce  a rozprostřete. Na každý list položte náplň a zaviňte. Naplněnou kapustu položte na plech, posypte trochou parmezánu a dejte na 5 minut zapéct.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *