Hrášková polévka

Hrášková polévka

Receptů na hráškovou polévku najdete mnoho. Já jsem si jí udělala podle sebe a s trochu jiným doplňkem, než opečenou houstičkou.

Doba přípravy: 30 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 20 g másla
  • ½ cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 150 g hrášku (může být i mražený)
  • Sušená nebo čerstvá bazalka

Toustové rolky:

  • 1 plátek toustového chleba
  • 1-2 lžíce Lučiny
  • 1 plátek sušené šunky

 

Postup:

  1. V hrnci rozpusťe máslo. Cibuli nakrájejte najemno a spěňte na másle. Pidejte mouku a primíchávejte. Přilijte mléko a vývar, přiveďte k varu a alespoň 20 minut vařte.
  2. Přisypte hrášek a vařte asi 3 minuty.
  3. Odeberte stranou 3 lžíce hrášku. Přidejte trochu bazalky (větší špetka sušené, 2-3 lístky čerstvé), případně dosolte. Polévku rozmoxujte dohladka a propasírujte. Vraťte zbylý hrášek do polévky.
  4. Na toustové rolky rozválejte válečkem plátek chleba, okrájejte kůrky, potřete částí Lučiny, položte plátek šunky, potřete zbytkem Lučiny a pomocí alobalu srolujte. Poté rozbalte a našikmo nakrájejte.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *