Kávové rizoto s chilli a cuketou

Kávové rizoto s chilli a cuketou

Tentokrát jsem nečekala, že mi pod rukama vznikne taková dobrota, kávová chuť je naprosto dokonalá.

Doba přípravy: 35 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • ½ hrnku rýže Arborio
  • Espreso – 60 ml
  • 75 g cukety
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 20 g másla
  • 2 lžíce parmezánu
  • Chilli paprička
  • Sůl
  • Kuřecí vývar

 

Postup:

  1. V kastrůlku rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět na oleji.
  2. Přidejte rýži a 1-2 minuty míchejte. Zalijte espresem. Nechte vyvařit tekutinu a podlijte vývarem. Lehce osolte, přidejte kousek najemno nasekané chilli papričky a neustále míchejte a podlévejte. Rýži udržujte neustále ponořenou.
  3. Asi po 7 minutách vaření přidejte na drobné kostky nakrájenou cuketu a dál míchejte. Když je rýže na skus, stáhněte z plamene a vmíchejte parmezán s máslem, míchejte, dokud se máslo nerozpustí, případně dosolte.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *