Krémová česnečka s topinambury

Krémová česnečka s topinambury

Dnes u mě slavily svou premiéru topinambury. Jelikož jsem tuto surovinu držela v ruce poprvé, nechala jsem se vést raději osvědčeným receptem. Jím se stal recept na tuto VYNIKAJÍCÍ polévku z aktuálního říjnového vydání časopisu FOOD .

Doba přípravy: 1 hodina

Suroviny (4porce):

  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 4-6 stroužků česneku
  • 1 kg topinamburů
  • 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • sůl a čerstvě mletý pepř

 

Postup:

Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm najemno nakrájenou cinuli a celer (ale jen tak, aby změkly, nesmí začít hnědnout). Přidejte jemně nakrájený česnek a zlehka osmažte. Nakonec vložte do hrnce na kostky nakrájené topinambury, zalijte vývarem, podle potřeby osolte a na mírném plameni vařte asi 50 minut úplně doměkka, Rozmixujte ponorným mixérem, podle chuti ještě dosolte a ochuťte čerstvě mletým pepřem.

 

Já jsem ještě misku s polévkou dozdobila osmaženými plátky topinamburu.

krémová česnečka s topinambury



2 komentáře k “Krémová česnečka s topinambury”

  • Polévka je výborná. Děkuji za recept (jen jsem ho ještě doplnila bobkovým listem a kmínem kvůli snaze o snížení nadýmavého efektu).

    • to zní taky dobře 🙂 Jinak ta nadýmavost, kterou může způsobit česnek, jde odstranit spolu se zeleným klíčkem uvnitř stroužku 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *