Batátové noky s liškami a fenyklem

Batátové noky s liškami a fenyklem

Batáty už naštěstí nejsou úplně neobvyklá potravina v našich obchodech. Já na ně vždycky narážím v Lidlu, a tak si s chutí dopřeju nějaké nové recepty, které se mi v hlavě zrovna vyrojí. Tentokrá jsou to batátové noky s liškami.

S liškami? – na houbách jsem nebyla, ale vedle Lidlu máme v Říčanech Iceland, a tam jsem si je ulovila z mrazáku. Sice jsem si neodpustila nabrat spoustu dalších super věcí, ale ty už jsem do receptu nezařadila, počkejte si na další ?

Doba přípravy: 20 minut

Množství: 2 – 3 porce:

Suroviny: 

  • 400 g oloupaných batátů
  • 1 vejce
  • Asi 250 g celozrnné špaldové mouky
  • Sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 40 g fenyklu
  • 160 g lišek (zmražených – kupuji v Icelandu)
  • 100 ml sójové smetany
  • Snítka rozmarýnu
  • Čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Batáty nakrájejte na velké kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a nechte vychladnout.
  2. Do velkého hrnce dejte vařit vodu na noky.
  3. Batáty rozmixujte tyčovým mixérem, přimíchejte vejce. Přidejte špetku soli a mouku. Vypracujte tužší těsto, ze kterého pomocí dvou lžic vykrájíte noky. Ty si pokládejte na pomoučenou pracovní plochu a poté vložte do vroucí osolené vody. Přiklopte a nechte vařit 7-8 minut. Uvařené noky vyndejte děrovanou naběračkou a vložte do ledové vody, aby se zatáhly. Po chvilince vyndejte na talíř a udržujte v teple.
  4. Na pánvi rozehřeje olej. Cibuli i fenykl nakrájejte nadrobno, na oleji opékejte asi dvě minuty. Přidejte (rozmražené) lišky. Pokud jsou větší, překrojte napůl. Přidejte najemno nakrájený rozmarýn, osolte, opepřete a opět dvě minuty za občasného míchání opékejte. Zalije smetanou, nechte prohřát a podávejte.
  5. Pokud vám vystydly noky, prohřejte je na pánvi se směsí.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *