Batátové placičky s žampionovým tofu dipem

Batátové placičky s žampionovým tofu dipem

Batátům může slušet i jednoduchost. Přidala jsem k nim na aminokyseliny hodnotnou quinou, trochu koření a jednoduchý dip, který jídlo zabalí do elegantní chuťové smyslnosti.

Doba přípravy: 40 minut

Množství: 6 placiček (2 porce)

Suroviny:

Placičky:

  • 300g batátů
  • 40g quinoy
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ menší cibule
  • ¼ lžičky drceného kmínu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Olivový olej na opečení placek

 

Dip:

  • 100g bílého tofu
  • 1 jarní cibulka
  • 50g žampionů
  • Tymián
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Olivový olej

 

Postup:

  1. Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou.
  2. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno.
  3. Rozšťouchejte batáty a smíchejte s quinoou. Přimíchejte cibuli, česnek, kmín, sůl a pepř. Z hmoty utvořte 6 placek. Placky vložte do lednice ztuhnout asi 30 minut.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Placky opékejte z obou stran dozlatova.


3 komentáře k “Batátové placičky s žampionovým tofu dipem”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *