Batátové placičky s žampionovým tofu dipem

Batátům může slušet i jednoduchost. Přidala jsem k nim na aminokyseliny hodnotnou quinou, trochu koření a jednoduchý dip, který jídlo zabalí do elegantní chuťové smyslnosti.



Doba přípravy: 40 minut
Množství: 6 placiček (2 porce)
Suroviny:
Placičky:
- 300g batátů
 - 40g quinoy
 - 1 stroužek česneku
 - ¼ menší cibule
 - ¼ lžičky drceného kmínu
 - Sůl
 - Čerstvě mletý pepř
 - Olivový olej na opečení placek
 
Dip:
- 100g bílého tofu
 - 1 jarní cibulka
 - 50g žampionů
 - Tymián
 - Sůl
 - Čerstvě mletý pepř
 - Olivový olej
 
Postup:
- Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou.
 - Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno.
 - Rozšťouchejte batáty a smíchejte s quinoou. Přimíchejte cibuli, česnek, kmín, sůl a pepř. Z hmoty utvořte 6 placek. Placky vložte do lednice ztuhnout asi 30 minut.
 - Na pánvi rozehřejte olivový olej. Placky opékejte z obou stran dozlatova.
 

Páni,to zní zajímavě :),snad někdy vyzkouším !
Dělala jsem o víkendu a chutnalo nám moc, super zdravý recept 🙂
Děkuji, Kiki 🙂 to mě velice těší!