Batátové placičky s žampionovým tofu dipem
Batátům může slušet i jednoduchost. Přidala jsem k nim na aminokyseliny hodnotnou quinou, trochu koření a jednoduchý dip, který jídlo zabalí do elegantní chuťové smyslnosti.
Doba přípravy: 40 minut
Množství: 6 placiček (2 porce)
Suroviny:
Placičky:
- 300g batátů
- 40g quinoy
- 1 stroužek česneku
- ¼ menší cibule
- ¼ lžičky drceného kmínu
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Olivový olej na opečení placek
Dip:
- 100g bílého tofu
- 1 jarní cibulka
- 50g žampionů
- Tymián
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Olivový olej
Postup:
- Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou.
- Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno.
- Rozšťouchejte batáty a smíchejte s quinoou. Přimíchejte cibuli, česnek, kmín, sůl a pepř. Z hmoty utvořte 6 placek. Placky vložte do lednice ztuhnout asi 30 minut.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej. Placky opékejte z obou stran dozlatova.
Páni,to zní zajímavě :),snad někdy vyzkouším !
Dělala jsem o víkendu a chutnalo nám moc, super zdravý recept 🙂
Děkuji, Kiki 🙂 to mě velice těší!