Bramborová roláda plněná brynzou a vejci se smaženou cibulkou

Bramborová roláda plněná brynzou a vejci se smaženou cibulkou

Další experiment u něhož jsem netrpělivě očekávala výsledek. Dílo se zdařilo.. Příště bych ale nahradila cibuli za jarní cibulku v náplni. Ani ne tak pro chuť jako na oko…

Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut

Množství: cca 4 porce

Suroviny:

  • 600 g brambor uvařených ve slupce, oloupaných
  • 2 vejce
  • 150 g hrubé mouky
  • Sůl
  • Muškátový oříšek

Náplň:

  • 3 vejce
  • 70 g brynzy
  • Oříšek másla (1 lžíce)
  • 1 malá cibule nebo 3 jarní cibulky

K podávání:

  • 200 g cibule
  • 2-3 lžíce sádla

 

Postup:

  1. Připravte náplň: Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle. Přidejte vejce a míchejte. Když se začnou vejce srážet, přidejte brynzu a míchejte, dokud se vejce neuvaří. Odstavte a nechte zchladnout.
  2. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Na pánvi rozehřejte sádlo a pozvolna smažte cibuli dozlatova – minimálně půl hodiny.
  3. Do velkého hrnce si dejte vařit vodu. Oloupané brambory (ještě vlažné) prolisujte, vložte do mísy a smíchejte s vejci, solí, špetkou muškátového oříšku a moukou. Vypracujtee vláčné těsto, to si rozdělte na 3 části. Na stůl rozložte potravinovou fólii a pomažte ji lehce buď olejem nebo máslem. Na fólii rozprostřete jeden díl těsta a válečkem nebo dlaněmi jej rozválíme na obdélník cca 0,5 cm silný, o velikosti 17 x 20 cm. Boční kraje fólie musí být volné. Na plát těsta rozprostřeme 1/3 náplně a pomocí fólie stočte roládu, zabalte ji a kraje svážte provázkem. Opakujte se zbytkem těsta.
  4. Rolády vložte do hrnce s osolenou vroucí vodou, přiklopte e a pod poklicí zvolna vařte 20 minut. V polovině vaření obráťe. Po vyjmutí rolády nechte cca 2 minuty „orazit“ poté krájejte ne na šikmé plátky a na talíři zdobte smaženou cibulkou.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *