Bramborové nočky s rukolou, tofu a rajčatovým pestem



Doba přípravy: 25 minut
Množství: 1-2 porce
Suroviny :
- 160 g brambor uvařených ve slupce
 - 50 g celozrnné pšeničné hladké mouky
 - 50 g hladké mouky
 - 1 menší vejce – 50 g
 - 10 g rukoly
 - 3 jarní cibulky
 - 50 g přírodního tofu
 - 3 sušená rajčata
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 3 lžíce rajčatového pesta
 
Postup:
- Dejte vařit vodu na noky.
 - Brambory prolisujte, smíchejte s moukami, vejcem solí a rukolou nakrájenou nadrobno. Pokud je těsto příliš řídké, zahustěte ještě trochou mouky. Na vále vytvořte váleček asi 3 cm široký a odkrajujte nožem noky.
 - Niky vkládejte do vroucí osolené vody. Vařte 3-5 minut. Noky nechte na okamžik zatáhnotut ve studené vodě. Sceďte a nechte okapat.
 - Na pánvi rozehřejte olej. Cibulku a sušená rajčata nakrájejte nadrobno a vložte do pánve, orestujte. Tofu nastrouhejte nahrubo a přimíchejte spolu s rajčatovým pestem. Můžete dosolit, Podávejte s noky.
 
