Celozrnné dýňové muffiny

Celozrnné dýňové muffiny

Zatímco před pár lety o dýni nikdo ani nezavadil, dnes je prakticky ikonou podzimu. Byla by škoda, nechat jí bez povšimnutí, když se z ní dá tvořit spousta dobrých receptů.

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 35 minut

Množství: 6 ks

Suroviny:

  • 100g dýně, nastrouhané nahrubo
  • 30g třtinového cukru
  • 50g drcených vloček
  • 1 vejce
  • 15g kokosového tuku (nebo oleje)
  • 80g špaldové mouky
  • 8g prášku do pečiva (s vinným kamenem – prodává např. Dr. Oetker nebo najdete ve zdravé výživě)
  • 20g dýňových semínek
  • Skořice

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Na plech narovnejte formičky na muffiny.
  2. Ovesné vločky vložte do kastrůlku, přidejte cukr a přelijte 150ml horké vody (nebo mléka). Nechte nabobtnat.
  3. Nastrouhanou dýni vložte do misky, smíchejte ji s tukem, vejcem, skořicí a semínky. Přilijte vločkovou směs, přisypte mouku s kypřícím práškem a promíchejte.
  4. Směsí naplňte asi 6 muffinových formiček, můžete posypat semínky pečte 35-40 minut.



4 komentáře k “Celozrnné dýňové muffiny”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *