Celozrnné dýňové muffiny
Zatímco před pár lety o dýni nikdo ani nezavadil, dnes je prakticky ikonou podzimu. Byla by škoda, nechat jí bez povšimnutí, když se z ní dá tvořit spousta dobrých receptů.
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 35 minut
Množství: 6 ks
Suroviny:
- 100g dýně, nastrouhané nahrubo
- 30g třtinového cukru
- 50g drcených vloček
- 1 vejce
- 15g kokosového tuku (nebo oleje)
- 80g špaldové mouky
- 8g prášku do pečiva (s vinným kamenem – prodává např. Dr. Oetker nebo najdete ve zdravé výživě)
- 20g dýňových semínek
- Skořice
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Na plech narovnejte formičky na muffiny.
- Ovesné vločky vložte do kastrůlku, přidejte cukr a přelijte 150ml horké vody (nebo mléka). Nechte nabobtnat.
- Nastrouhanou dýni vložte do misky, smíchejte ji s tukem, vejcem, skořicí a semínky. Přilijte vločkovou směs, přisypte mouku s kypřícím práškem a promíchejte.
- Směsí naplňte asi 6 muffinových formiček, můžete posypat semínky pečte 35-40 minut.
To vypadá dost dobře. Máme velkou úrodu dýní a už nevím co s něma dělat. Tak muffiny vyzkouším rovnou zitra ve větší dávce. Dík za tip.
Já děkuju 🙂
Tyyjo! To vypadá božsky! :O Mohla bych foto nasdílet na svůj fb? Uvedu Tě jako zdroj a třeba nadchneš ještě mé přátele! 😀
Samozřejmě, je mi potěšením 🙂 Děkuji