Další super ročník LotusGrill Pikniku

Další super ročník LotusGrill Pikniku

S velikou radostí jsem přijala pozvání Jany (úspěšné blogerky, autorky Popečeníčka) a Ondry (zástupce LotusGrillu) Duffkových na další ročník LotusGrill Pikniku, který se opět konal ve Stromovce. Tentokrát jsme však byli my, foodblogeři, pozvaní do skvělě zařízeného Grill Parku, který se nachází jen malý kousek za Výstavištěm. Bezkouřové LotusGrilly si zde můžete půjčit za hubičku a navíc jste u zdroje vychlazeného pití, které vám ušetří těžké tašky a piknikové koše cestou do Parku. Počasí nám přálo stejně tak, jako loni. Stejně tak, jako předchozí rok jsem se měla možnost sejít s dalšími super bloggery, kteří však byli zároveň mými soupeři o výhru soutěže grilování.

Partnery grilování byl nejen LotusGrill, ale také Sedlčanský Hermelín, hořčice značky Bornier a Iceland. Než jsme stačili rozpálit grily, mohli jsme například ochutat grilovací klobásky, které právě poskytl Iceland a k tomu ochutnat řadu hořčic Bornier, z nichž jasně vedla medová hořčice. Moc mě potěšilo, že jsem se opět mohla potkat se známými tvářemi, s nimiž jsem popíjela vynikající Prosseco a probírala vděčné téma – jídlo.

Čas zase začal rychle utíkat, jak už to na takových super akcích bývá. Přišel čas na to, abychom rozpálili grily a předvedli své soutěžní recepty. Jelikož pertnery byly již zmiňovaný Sedlčanský Hermelín a Bornier, měli jsme za úkol připravit recept, v němž se objevila alespoň jedna z těchto značek. Pro mě byl jasnou volbou grilovaný hermelín. Připravila jsem ho se sušenými švestkami naloženými v portském víně, s levandulovým medem s citronem a pekanovými ořechy (recept níže). Sýr se pěkně rozpekl a teď již zbývalo zaujmout ostatní účastníky pikniku. Jelikož soutěžících bylo ve srovnání s minulým ročníkem méně, měla jsem o to větší šanci vyhrát. Spolu s přítelem, který mě přišel podpořit a nafotil mi pěkné fotky, jsme s ochutnávkami oběhli všechny hodnotící i nehodnotící návštěvníky a pak jsme mohli dál ochutnávat další soutěžní recepty, z nichž nejvíce mě zaujaly malé chlebíčky, které připravila Marťa ze Sugartown. Na rozpečené bagetce byla vrstva ricotty, která byla zakápnutá hořčicí Bornier a dozdobená jahodou a malinou. Nevěřila bych, jak mě tato kombinace okouzlí. Tak neobvyklé a taaak dobré! Atmosféra zde byla opravdu báječná a čas vážně utíkal jako jelen. Ani se mi nechtělo věřit, kolik je hodin, když Ondra přešel k vyhodnocení soutěže. Všichni jsme se skvěle bavili. Byla jsem nadšená. Byla bych nadšená, plná dojmů a spokojená i kdyby nedošlo na tento neočekávaný vrchol večera – VYHRÁLA JSEM LOTUS GRILL!!! Radostí to ve mě poskočilo. Opravdu krása! Poprvé jsem to se svým receptem dotáhla do konce. Pravda – soutěžilo nás méně, ale – stejně!!! Byla jsem dokonce ráda za to, že se piknik přesunul o měsíc, jelikož kdyby býval probíhal právě před měsícem, soutěžila bych s malinko jiným receptem. Nakonec jsem asi tři dny před samotným piknikem přehodnotila situaci a šla do švestek, které mi k levanduli sedí ještě o něco více. Navíc jsem vyhrála Lotus v krásné zelenkavé barvě, kterou miluju.

Už se těším, až zase tento super gril rozpálím na balkoně a užiju si idylku s dobrým jídlem a sklenkou bílého. Určitě vám ještě poreferuju ?

Z pikniku jsem si neodnesla jen překrásnou výhru, za kterou jsem velice vděčná, a tašku s dárečky. Mám v hlavě zase skvělou vzpomínku na večer strávený s báječnými lidmi. Všem za tento nezapomenutelný večer DĚKUJI!!!!!

Grilovaný hermelín s levandulovým medem, pekanovými ořechy a švestkami

Gramáže vám neuvedu, jelikož jsem to dělala od oka a rozhodně na tom není co zkazit ?

Cca 5 sušených švestek pokrájejte na drobné kousky, vložte do kastrůlku, zalijte portským vínem, přidejte nastrouhanou kůru z 1/2 citronu a vše krátce povařte. Nechte vychladnout a uležet přes noc.

Do plecháčku nalijte olivový olej, med, citronovou šťávu – poměr 1:1:1 (měřila jsem po lžíci). Svažte k sobě pár (5) větviček levandule a začněte medovou směs lehce zahřívat. Promíchávejte jí levandulí, vždy ji nechte lehce zhladit a znovu zahřejte a promíchávejte. Asi po 10 minutách odstavte a nechte opět do druhého dne v lednici uležet i s levandulí.

Rozkrojte hermelín, vnitřek trochu vydlabejte a naplňte švestkami. přiklopte, přelijte medem a posypte nasekanými pekanovými ořechy. zabalte do alobalu a nechte rozpéct na grilu. Během grilování sýr otáčejte.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *