Domácí cannelloni plněné pečeným lilkem, ricottou se žampiony, s rajčatovou omáčkou

Domácí cannelloni plněné pečeným lilkem, ricottou se žampiony, s rajčatovou omáčkou

Na domácích těstovinách není nic složitého. Navíc si můžete vyhrát s jejich variacemi a udělat si je prostě tak, jak vám zrovna přijdou k chuti.

Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení těstovin: 15 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

Těstoviny:

  • 1 vejce
  • 100g hladké mouky (semoliny)
  • 10ml vody

Náplň:

  • 200g ricotty
  • 150g žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 šalotka, nasekaná nadrobno
  • 1 stroužek česneku, utřeného se solí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl

Omáčka:

  • 400g drcených rajčat (1 plechovka)
  • 2 šalotky, nasekané najemno
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 5 listů bazalky, pokrájených
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Navíc:

  • 1 velké rajče
  • Parmezán
  • 1 velký lilek (cca 450g)
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle sebe na plech a lehce popepřete čerstvě mletým pepřem. Dejte péct na 12 minut (dokud nebude lilek měkký).
  3. Z vejce, mouky a trochy vody vypracujte pružné a hladké těsto, které necháte ve fólii chvíli odpočinout.
  4. Připravte si náplň do těstovin: na nepřilnavou pánev nalijte olej a orestujte šalotku dozlatova. Přidejte žampiony, lehce osolte a opékejte asi 5 minut do změknutí. Minutu před koncem vaření přidejte česnek. Nechte zchladnout. Poté smíchejte s ricottou.
  5. Na omáčku si rozehřejte pánev, nalijte na ní 1 polévkovou lžíci olivového oleje a přidejte šalotku. Restujte dozlatova. Přidejte drcená rajčata, osolte, lehce opepřete a nechte provařit. Přidejte bazalku.
  6. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a poskládejte na dno pekáčku.
  7. Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Troubu předehřejte na 220 ˚C.
  8. Z těsta vyválejte tenký plát, z něhož vykrajujte obdélníky cca 10x7cm. Plátky vložte do vroucí osolené vody. Doporučuji vařit cca po 5 kouscích. Po dvou minutách těstoviny vyndejte z vody a nechte na talíři trochu vychladnout.
  9. Na každou těstovinu položte opečený lilek a zařízněte tak, aby byl stejně dlouhý s plátem těstoviny. Podélně ke kraji nandejte trochu náplně a stočte canellonu.
  10. Cannelloni skládejte do pekáčku těsně vedle sebe. Polijte omáčkou, posypte podle chuti nastrouhaným parmezánem a dejte na 15 minut zapéct.

 

1 porce obsahuje:
Energetická hodnota: 2 475 kJ
Bílkoviny: 28 g
Sacharidy: 67 g
Tuky: 22 g



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *