Dvoubarevné rawládky
Kdysi, kdy se přes nás začala valit raw vlna jako trend moderní doby, začaly vznikat plané naděje, že raw uzdraví tělo i duši každého smrtelníka. Můj názor? Ne, to se nestane. A dokonce může naopak zdraví někoho nalomit. Copak si v zimě umíte představit jíst jen studené věci??? Brr! ALE to neznamená, že raw nenabízí skvělé, chutěmi nabité pochoutky. Jen sami zkuste, jak chutná tohle raw cukroví. Budou se vám dělat boule za ušima.
Raw dezerty jsou v každém případě opravdu báječné. Jejich delikátní chuť dostane každého hříšníka i toho, kdo si myslí, že raw je vlastně zdravé a může toho sníst kvanta. Ono když si pak spočítáte, kolik cukru z ovoce a tuků z ořechů se v té parádě nahromadí, tak zjistíte, že nutričně to zas taková sláva není, ale určitě je to zdravější alternativa ke klasickému cukroví, kam „uměle“ dodáváte jednoduché cukry a tuky. Z toho tedy vyplývá, že i v tomto případě platí „všeho s mírou.“
Suroviny:
1.vrstva
- 130 g sušených fíků
- 80 g sušených datlí
- 30 g kokosového tuku
- 1 lžíce kakaa (nepražené)
- 1 lžička mleté skořice
2.vrstva
- 100 g kešu oříšků
- 15 g strouhaného kokosu
- 20 g kokosového tuku
- 25 g datlového sirupu
Postup:
- Kešu nechte 2 hodiny (nebo déle) máčet ve vodě.
- Fíky zbavte stopek a překrájejte na menší kusy. Překrájejte i datle a smíchejte je s fíky, změklým kokosovým tukem, kakaem a skořicí. Společně umelte na masovém strojku.
- Kešu rozmixujte s kokosem, kokosovým tukem a datlovým sirupem.
- Z první vrstvy rozválejte obdélník silný asi 0,5 cm. Nejlépe se vám to bude dělat na potravinářské fólii, díky které pak stočíte roládku.
- První vrstvu potřete rovnoměrně pastou z kešu. Podélně srolujte, utáhněte v vložte do lednice alespoň na hodinu.
- Krájejte na plátky.