Fazolovo-sójové karbanátky
Karbanátky spolu se zeleninovým salátem jsou skvělou volnou zdravé večeře.
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 45 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 100 g sterilovaných červených fazolí
- 25 g sójového masa
- 1 lžíce nasekané petržele
- 1 lžička olivového oleje
- Sůl a pepř
Postup:
- Troubu předehřejme na 200 °C. Sójové maso uvaříme v osolené vodě. Poté scedíme, necháme zchladnout a vymačkáme vodu.
- Fazole propláchneme, necháme okapat a promixujeme je se sójovým masem. Do mixéru přidáme petržel, sůl, pepř a olej a znovu promixujeme. Z hmoty utvoříme dva karbanátky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem a téměř 45 minut pečeme dokřupava.
- Vhodnou přílohou je zeleninový salát a jako doplněk jogurt nebo zakysaná smetana ochucená bylinkami.