Fazolovo-sójové karbanátky

Fazolovo-sójové karbanátky

Karbanátky spolu se zeleninovým salátem jsou skvělou volnou zdravé večeře.

Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 45 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 100 g sterilovaných červených fazolí
  • 25 g sójového masa
  • 1 lžíce nasekané petržele
  • 1 lžička olivového oleje
  • Sůl a pepř

 

Postup:

  1. Troubu předehřejme na 200 °C. Sójové maso uvaříme v osolené vodě. Poté scedíme, necháme zchladnout a vymačkáme vodu.
  2. Fazole propláchneme, necháme okapat a promixujeme je se sójovým masem. Do mixéru přidáme petržel, sůl, pepř a olej a znovu promixujeme. Z hmoty utvoříme dva karbanátky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem a téměř 45 minut pečeme dokřupava.
  3. Vhodnou přílohou je zeleninový salát a jako doplněk jogurt nebo zakysaná smetana ochucená bylinkami.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *