Hrášková pomazánka s avokádem

Hrášková pomazánka s avokádem

Zelený čtvrtek nemusí být jediným dnem, kdy si můžete pochutnat na této zelené, zdravím nabité pomazánce. Obsahuje cenné vitaminy a minerály a díky avokádu navíc velice cenné tuky.

Doba přípravy: 5 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 100 g mraženého hrášku (nejraději mám ten z Icelandu)
  • ¼ avokáda (40 g)
  • 20 g baby špenátu
  • 1 čajová lžička čerstvé citronové šťávy
  • Pár lístků tymiánu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

 

Na doplnění:

  • Čerstvý kozí sýr
  • Semínka

 

Postup:

  1. Hrášek vložte do misky a zalijte vroucí vodou. Po 3 minutách sceďte a vložte do ledové vody. Po chvíli sceďte a nechte okapat.
  2. Do misky (nebo tubusu k tyčovému mixéru) vložte opraný špenát, avokádo, citronovou šťávu, špetku soli a trochu drceného pepře a promixujte tyčovým mixérem.
  3. Do misky přidejte hrášek a jen trochu promixujte, aby zůstala hrubší konzistence (pokud chcete pomazánku jemnou, mixujte déle).
  4. Podle chuti dosolte a dopepřete.
  5. Namažte na chléb a posypte například slunečnicovými semínky nebo čerstvým kozím sýrem.

 

1 porce obsahuje:
Energetická hodnota: 412 kJ
Bílkoviny: 4 g
Sacharidy: 10 g
– z toho cukry: 0 g
Tuky: 5 g
– z toho nasycené MK: 1 g
Vláknina: 1 g
* bez dalších doplňků



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *