Hráškový krém s kozím sýrem a citronem

Hráškový krém s kozím sýrem a citronem

Není snad snazší příprava polévky, než je receptura na tuhle hráškovou polévku. Stačí mít pár skvělých ingrediencí a vytvoříte velkou parádu, na které si za pár kaček pochutná celá rodina.

Pokud bych mohla doporučit, kde seženete úžasný hrášek, zaskočte do Icelandu. Je fakt vynikající. Má lehce nasládlou chuť – tak jak to má být, a ta barvička!

 Doba přípravy: 30 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 1 šalotka
  • 15 g másla
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 hrnek (0,25 l) zeleninového vývaru
  • Sůl
  • Nastrouhaná kůra z 1/3 citronu
  • Snítka tymiánu
  • Čerstvý kozí sýr, citronový kůra a bylinky na dokončení

 

Postup:

  1. Šalotku nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo a nechte šalotku zesklovatět. Přidejte hrášek, zalijte horkým vývarem, osolte a přiklopte. Vařte 5 minut.
  2. Přidejte lístky tymiánu, citronovou kůru a rozmixujte.
  3. Na talíři ozdobte nokem z kozího sýra, posypte bylinkami a citronovou kůrou.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *