Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem

Lehký podzimní dezert umí zpříjemnit posezení u čaje nebo u kávy.

Doba přípravy: 35 minut
Doba pečení: 30 minut

Množství: 4 porce

Suroviny:

Těsto:

  • 250g jablek, oloupaných, zbavených jadřinců
  • 50g ovesných vloček
  • 30g vlašských ořechů

Náplň:

  • 200g dýně hokaido
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 100ml vody
  • 100g tvarohu (polotučného)

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Jablka nastrouhejte najemno.
  3. Ovesné vločky rozsekejte najemno.
  4. Smíchejte jablka s vločkami a nechte asi 5-10 minut odležet.
  5. Ořechy nasekejte nahrubo a posypte jimi plech vyložený pečícím papírem.
  6. Jablečnou hmotu rovnoměrně rozvrstvěte na ořechy do tvaru obdélníku (cca 25×20 cm). Pomozte si rukama a placku upěchujte. Placka by měla být silná asi 5 mm. Vložte do trouby a pečte 25 – 30 minut, dokud nebude placka relativně pevná. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  7. Dýni nakrájejte na drobné kostičky, vložte do hrnce, přidejte cukr a vodu a vařte pod poklicí doměkka. Když dýně změkne, odklopte a vyvařte zbylou tekutinu. Nechte vychladnout.
  8. K dýni přidejte tvaroh a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
  9. Plát s papírem opatrně překlopte a pomocí nože sloupněte pečící papír. Plát opět přendejte na papír a potřete jej dýňovým krémem. Pomocí papíru zaviňte do rolády a nechte ztuhnout v lednici.



4 komentáře k “Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *