Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji

Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji

Příkladem správné snídaně, která perfektně nastartuje organismus, je například i tato jáhlová kaše s jablky a kustovnicí čínskou neboli goji.

Složité polysacharidy se z jáhel uvolňují postupně a tak vám dodají energii na dlouhé a náročné dopoledne.

Doba přípravy: 20 minut

Suroviny:

  • 40g jáhel
  • 80ml vody
  • 60ml sójového mléka

 

Na dušená jablka:

  • 60g jablek (asi ¼)
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu
  • 10g goji (kustovnice čínské)
  • Skořice

 

Postup:

  1. Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte.
  2. Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte. Když se voda vyvaří, přilite sójové mléko a dál vařte. Vařte celkem do změknutí, tj. asi 10 minut.
  3. Jablka nakrájejte na 1 cm slabé plátky, vložte do hrnce či malé pánve, lehce podlijte vodou. Přidejte 1 polévkovou lžíci javorového sirupu, lehce zaprašte skořicí a duste do poloměkka. Přidejte kustovnici, duste asi půl minuty a odstavte.
  4. Jáhlovou kaši nandejte do misky a přelijte dušenými jablky.

 

Něco na víc:

Kaši můžete ještě vylepšít semínky – např. slunečnicovými, dýňovými, chia aj.

IMG_5442

1 porce obsahuje:
Energetická hodnota: 1 150kJ
Bílkoviny: 8g
Sacharidy: 55g
Tuky: 3g



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *