Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji

Příkladem správné snídaně, která perfektně nastartuje organismus, je například i tato jáhlová kaše s jablky a kustovnicí čínskou neboli goji.
Složité polysacharidy se z jáhel uvolňují postupně a tak vám dodají energii na dlouhé a náročné dopoledne.



Doba přípravy: 20 minut
Suroviny:
- 40g jáhel
 - 80ml vody
 - 60ml sójového mléka
 
Na dušená jablka:
- 60g jablek (asi ¼)
 - 1 polévková lžíce javorového sirupu
 - 10g goji (kustovnice čínské)
 - Skořice
 
Postup:
- Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte.
 - Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte. Když se voda vyvaří, přilite sójové mléko a dál vařte. Vařte celkem do změknutí, tj. asi 10 minut.
 - Jablka nakrájejte na 1 cm slabé plátky, vložte do hrnce či malé pánve, lehce podlijte vodou. Přidejte 1 polévkovou lžíci javorového sirupu, lehce zaprašte skořicí a duste do poloměkka. Přidejte kustovnici, duste asi půl minuty a odstavte.
 - Jáhlovou kaši nandejte do misky a přelijte dušenými jablky.
 
Něco na víc:
Kaši můžete ještě vylepšít semínky – např. slunečnicovými, dýňovými, chia aj.
1 porce obsahuje:
Energetická hodnota: 1 150kJ
Bílkoviny: 8g
Sacharidy: 55g
Tuky: 3g

