Jáhlová kaše s dušenými jablky a goji

Příkladem správné snídaně, která perfektně nastartuje organismus, je například i tato jáhlová kaše s jablky a kustovnicí čínskou neboli goji.
Složité polysacharidy se z jáhel uvolňují postupně a tak vám dodají energii na dlouhé a náročné dopoledne.
Doba přípravy: 20 minut
Suroviny:
- 40g jáhel
- 80ml vody
- 60ml sójového mléka
Na dušená jablka:
- 60g jablek (asi ¼)
- 1 polévková lžíce javorového sirupu
- 10g goji (kustovnice čínské)
- Skořice
Postup:
- Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte.
- Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte. Když se voda vyvaří, přilite sójové mléko a dál vařte. Vařte celkem do změknutí, tj. asi 10 minut.
- Jablka nakrájejte na 1 cm slabé plátky, vložte do hrnce či malé pánve, lehce podlijte vodou. Přidejte 1 polévkovou lžíci javorového sirupu, lehce zaprašte skořicí a duste do poloměkka. Přidejte kustovnici, duste asi půl minuty a odstavte.
- Jáhlovou kaši nandejte do misky a přelijte dušenými jablky.
Něco na víc:
Kaši můžete ještě vylepšít semínky – např. slunečnicovými, dýňovými, chia aj.
1 porce obsahuje:
Energetická hodnota: 1 150kJ
Bílkoviny: 8g
Sacharidy: 55g
Tuky: 3g