Tentokrát jsem nečekala, že mi pod rukama vznikne taková dobrota, kávová chuť je naprosto dokonalá.
Doba přípravy: 35 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- ½ hrnku rýže Arborio
- Espreso – 60 ml
- 75 g cukety
- 1 malá cibule
- 2 lžíce oleje
- 20 g másla
- 2 lžíce parmezánu
- Chilli paprička
- Sůl
- Kuřecí vývar
Postup:
- V kastrůlku rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět na oleji.
- Přidejte rýži a 1-2 minuty míchejte. Zalijte espresem. Nechte vyvařit tekutinu a podlijte vývarem. Lehce osolte, přidejte kousek najemno nasekané chilli papričky a neustále míchejte a podlévejte. Rýži udržujte neustále ponořenou.
- Asi po 7 minutách vaření přidejte na drobné kostky nakrájenou cuketu a dál míchejte. Když je rýže na skus, stáhněte z plamene a vmíchejte parmezán s máslem, míchejte, dokud se máslo nerozpustí, případně dosolte.