Květákové karí s červenou čočkou a vejcem

Květákové karí s červenou čočkou a vejcem

Doba přípravy: 30 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 120 g červené čočky
  • 250 g květáku
  • 1 cibule
  • 1 menší mrkev
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mraženého hrášku
  • 2 lžíce oleje
  • 100 ml kokosového mléka
  • 6 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • lžička římského kmínu
  • ½ lžičky skořice
  • 8 hlaviček hřebíčku
  • ¾ lžičky kurkumy
  • sůl

 

Postup:

  1. Do hmoždíře dejte veškeré koření kromě kurkumy, rozemelte na prášek.
  2. Červenou čočku vařte se špetkou soli a kurkumou téměř doměkka – asi 10 minut a poté přiklopte a  odložte z plotny. Během vaření čočku podlévejte a míchejte, aby se nepřichytila.
  3. Uvařte vejce natvrdo.
  4. Rozehřejte pánev, na kterou nasypte koření, aby se rozvonělo. Přidejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev na kostky, a společně opékejte na mírnějším ohni, než cibule zesklovatí. Přidejte květák, rozebraný na drobné růžičky. Zeleninu podlijte trochou vody, osolte a pod pokličkou duste do změknutí.
  5. Když je tekutina vyvařená, přidejte mražený hrášek, uvařenou čočku a kokosové mléko.  Na mírném ohni rohřívejte ještě 2 minuty. Karí naservírujte do mělkých misek nebo hlubokých talířů a navrch poklademe uvařené vejce rozkrojené napůl.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *