Květákovo houbové ragú
Nemusíte připravovat složité přílohy, k ragú postačí i čerstvě upečený chléb…
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 150 g květáku
- 1 střední červená cibule
- 50 g (krémových) žampionů
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- ½ lžičky drceného římského kmínu
- Snítka rozmarýnu
- Sůl
- Vývar na podlití (kuřecí)
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nahrubo a vložte na pánev. Nechte zesklovatět. Zatím si nakrájejte houby na větší kusy, přidejte na pánev spolu s drceným římským kmínem. Lehce posolte. Přidejte na drobné růžičky rozebraný květák, nasekaný rozmarýn, podlijtee vývarem nebo vodou a duste doměkka. Odstavte z plotny a vmíchejte smetanu s hořčicí. Případně dosolte.