Perfektní den jednou takhle v červenci
Málokdy se vám v životě naskytne příležitost vařit tři hodiny v živém vysílání. A nejen proto si této události tolik vážím. Cením si toho o to více, že se mi ta možnost naskytla pravděpodobně díky píli a trpělivosti, kterou do Vařeniště vkládám. Velikým potěšením jsou pro mě kladné ohlasy na recepty a velikou peckou byl Apetit piknik. Ještě jsem se z něj nestačila ani vzpamatovat a moje kamarádka Jana – autorka Popečeníčka, se ozvala s nabídkou, zda nechci účinkovat v pořadu Život je fajn, který tvoří štáb MŇAM TV.
Moje reakce? No asi si to dovedete představit ? Bohužel jsem však nemohla přijmout hned první možnost vysílání, jelikož mě čekalo dopoledne v práci, ale přišla poté ještě lepší nabídka, a to natáčení v díle o DIETÁCH. Tím pádem jsem se cítila jako ryba ve vodě a bez dlouhého rozmýšlení jsem přikývla.
Moc jsem se na tento velký den těšila. Ačkoli nešlo o můj první výstup v televizi, byl to ten, kde mě patřila kuchyň a kde já si tomu sama šéfovala. Žádná soutěž a předhánění se…ale prostě parádní pořad, kde mi byl poskytnut prostor pro předvedení mé vlastní promyšlené tvorby. A když jsem tak u toho – myslím, že to můžu říct jako vsuvku pro zajímavost, abyste si udělali obrázek – tedy pár slov o emailu, který mi nedávno přišel odesílaný jménem Master Chef…Když vám přijde email, kam jste zvaní do známé soutěže o vaření a předem se bere, že jste přijatí, určitě vás to potěší. Řeknete si, jak je milé, že vás někdo ocení za vaši snahu a práci. Ale pak začnete přemýšlet, a podíváte se na email znovu – zvou vás proto, že mají málo kvalitních soutěžících..a navíc mi problikávaly vzpomínky z minulých castingů, přes něž jsem se prokousala až k těm, které mě dělily od veliké show – tehdy jsem podezřívala, že řada soutěžících jde najisto. A jak se ukázalo – je to tak! A za to mi to nestojí. A proč se hlásí málo kvalitních soutěžících? Asi to těm kvalitním soutěžícím nestojí za to, aby dělali cvičené opice komerčním hrdinům pro jejich velké prachy.
Ale vrátím se zpět – pro svůj veliký den jsem si připravila 4 recepty, na jejichž přípravu jsem měla 3 hodiny. Tím prvním byl chia pudink z jogurtu, s ovocem a mátou. Dále jsem připravovala salát z čočky belugy s quinoou, pečenou paprikou a parmezánem; celozrnné palačinky s citronovým jogurtem a uzeným lososem a nakonec domácí celozrnné pappardelle se zelninkou a ricottou. Přinesla jsem si na místo činu tašku plnou ingrediencí a žasla jsem nad tím, jak milý a ochotný štáb mě zde uvítal. Slečna produkční mi byla stále po ruce, slečna maskérka mávla kouzelným proutkem, tedy štětcem s make-upem a už jsem byla TV STAR ? prostě jsem se cítila skvěle. Nebyla jsem jen tou, co šla do telky dělat křoví, aby za hlavními hosty nebyla jen tapeta – brali mě jako jednoho z hostů, kterému věnovali péči a tak jsem měla o to skvělejší pocit. Slečna moderátorka byla velice příjemná a rozhovory s ní se vedly jedna radost.
Tři hodinky volně plynuly, já si v klídku vařila..bylo mi krásně. Poslouchala jsem přitom zajímavé rozhovory s hosty, zasmála se při vtípcích Ivy Pazderkové, která mě včetně dalších mile překvapila, když mi moc vychválila má jídla. Opravdu – všem prý moc chutnalo, všichni byli spokojení. Odcházela jsem plná štěstí a bylo tomu tak i ve zbytku dne.
Čekala mě ještě návštěva v kanceláři Zomato. Ačkoli jsem si šla s potěšením vyzvednout výhru – voucher za fotografickou soutěž na instagramu – čekalo mě kromě toho parádní setkání se skvělými lidmi. Samozřejmě mě přivítala Míša, kterou jsem poznala kdysi na srazu foodies v Chefparade. Na oplátku za to, jak si mě hýčká, jsem se rozhodla rozmazlit ji svými čokosušenkami. Nalákala jsem tak ještě pár kolegů a společně jsme si užili náramně skvěle strávený čas!
A představte si, že na mě byli opět tak moc milí, že jsem dostala další dáreček. Úplně parádní tašku ? Tu nikdo nemáte ? Heč ?