Polentové hranolky s avokádovým dipem

Polentové hranolky s avokádovým dipem

Polena sice není surovinou, kterou bychom zařadili do zdravého jídelníčku, pro její zvláštní chuť a rozmanitost úprav by si své místo občas zasloužit měla.

Suroviny:

Hranolky:

  • ½  šálku polenty (60 g)
  • 2 šálky vody
  • 1 zarovnaná lžička soli
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • Olej na opékání

 

Avokádový dip:

  • ½ zralého avokáda
  • Nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 4 lžičky citronové šťávy
  • 50 g měkkého tvarohu
  • Sůl

Postup:

  1. Vodu přiveďte k varu, přidejte sůl, petrželku a zázvor. Vsypte polentu a uvařte hustou kaši.
  2. Hranatou misku nebo pekáček vyložte potravinářskou fólií a nalijte do ní polentovou kaši. Nechte vychladnout.
  3. Polentu vyklopte a nakrájejte na hranolky o hraně cca 1,5 cm.
  4. Pánev potřete olejem a hranolky opečte ze všech stran dozlatova. Během opékání bude třeba vždy přidat pár kapek oleje.
  5. Avokádo rozmačkejte vidličkou a smícháme s ostatními surovinami.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *