Polévka z červené řepy

Pár surovin k dobré polévce stačí. Římský kmín si skvěle pohrál s jejím aroma.
Množství: 1 – 2 porce
Doba přípravy: 15 minut + doba vaření
Suroviny:
- ½ cibule
- 1 lžíce oleje
- 70 g červené řepy
- 1 menší řapík celeru
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 200 ml kuřecího vývaru
Postup:
- Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte řepu nakrájenou na drobné kostky, římský kmín a asi 1 minutu prcomíchávejte.
- Zeleninu zalijte vývarem, osolte a duste pod poklicí, dokud řepa nezměkne. Řapík celeru zbavte žilek z vrchní strany, nakríejte na proužky a vysypte do hrnce. Asi 3 minuty vařte.