Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Pár surovin k dobré polévce stačí. Římský kmín si skvěle pohrál s jejím aroma.

Množství: 1 – 2 porce

Doba přípravy: 15 minut + doba vaření

Suroviny:

  • ½ cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 70 g červené řepy
  • 1 menší řapík celeru
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 200 ml kuřecího vývaru

 

Postup:

  1. Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte řepu nakrájenou na drobné kostky, římský kmín a asi 1 minutu prcomíchávejte.
  3. Zeleninu zalijte vývarem, osolte a duste pod poklicí, dokud řepa nezměkne. Řapík celeru zbavte žilek z vrchní strany, nakríejte na proužky a vysypte do hrnce. Asi 3 minuty vařte.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *