Rukolový salát s rozpečeným kozím sýrem a medovo-rozmarýnovou zálivkou

Rukolový salát s rozpečeným kozím sýrem a medovo-rozmarýnovou zálivkou

Salátu vévodí chuť kozího sýra, který skvěle ladí se zálivkou. Za doprovodu červené řepy a piniových semínek se může právě tento salát stát chloubou vašeho kuchařského umění.

Doba přípravy: 15 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 1 kozí camembert (cca 120g)
  • 1 velká červená řepa nebo dvě menší o celkové váze asi 250g
  • 100g rucoly
  • 10g piniových semínek
  • Olivový olej extra virgin
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Zálivka:

  • 1 lžíce medu – 25g
  • 3 trsy jehliček rozmarýnu
  • ½ lžíce olivového oleje

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 220⁰C nebo na režim grilování. Řepu nakrájejte na tenké plátky. Piniová semínka nasucho lehce opražte na pánvi. Sýr podélně rozkrojte a nakrojenou stranou vzhůru jej položte na plech.
  2. Med s rozmarýnem a olejem dejte do plecháčku a ponořte do vodní lázně. Za častého míchání prohřívejte 10 minut. Během této doby občas med z lázně vyjměte a promíchejte, abyste jej lehce zchladily a nebyl příliš horký.
  3. Rukolu vložte do mísy, lehce ji zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete a zlehka promíchejte. Rozložte na talíře. Sýr dejte rozpéct do trouby pod gril.
  4. Než se sýr rozpeče (bude to trvat krátce), naskládejte nakrájenou červenou řepu na rukolu. Když začne sýr zlátnout, vyndejte jej z trouby a položte na salát. Přelijte zálivkou a posypejte piniovými semínky

Tento i další zajímavé recepty najdete na mém profilu na recepty.rohlik.cz , kde si můžete prohlédnout i další skvělé recepty mých kolegů ?



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *