Rukolový salát s rozpečeným kozím sýrem a medovo-rozmarýnovou zálivkou
Salátu vévodí chuť kozího sýra, který skvěle ladí se zálivkou. Za doprovodu červené řepy a piniových semínek se může právě tento salát stát chloubou vašeho kuchařského umění.
Doba přípravy: 15 minut
Množství: 2 porce
Suroviny:
- 1 kozí camembert (cca 120g)
- 1 velká červená řepa nebo dvě menší o celkové váze asi 250g
- 100g rucoly
- 10g piniových semínek
- Olivový olej extra virgin
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
Zálivka:
- 1 lžíce medu – 25g
- 3 trsy jehliček rozmarýnu
- ½ lžíce olivového oleje
Postup:
- Troubu předehřejte na 220⁰C nebo na režim grilování. Řepu nakrájejte na tenké plátky. Piniová semínka nasucho lehce opražte na pánvi. Sýr podélně rozkrojte a nakrojenou stranou vzhůru jej položte na plech.
- Med s rozmarýnem a olejem dejte do plecháčku a ponořte do vodní lázně. Za častého míchání prohřívejte 10 minut. Během této doby občas med z lázně vyjměte a promíchejte, abyste jej lehce zchladily a nebyl příliš horký.
- Rukolu vložte do mísy, lehce ji zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete a zlehka promíchejte. Rozložte na talíře. Sýr dejte rozpéct do trouby pod gril.
- Než se sýr rozpeče (bude to trvat krátce), naskládejte nakrájenou červenou řepu na rukolu. Když začne sýr zlátnout, vyndejte jej z trouby a položte na salát. Přelijte zálivkou a posypejte piniovými semínky
Tento i další zajímavé recepty najdete na mém profilu na recepty.rohlik.cz , kde si můžete prohlédnout i další skvělé recepty mých kolegů ?