Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Křehké listy salátu s pikantními kuličkami černého pepře…a to za doprovodu lahodných žampionů spolu s masíčkem.

Doba přípravy: 20 minut

Suroviny:

  • Hovězí maso – vařený váleček ze zadního
  • Salát little gem
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Oříšek másla
  • 1 malá šalotka
  • 5 hlaviček drobných žampionů – použila jsem krémové (ty s hnědou hlavičkou)
  • 4cl červeného vína
  • ½ lžičky kuliček nakládaného zeleného pepře
  • Sůl
  • Tymián

 

Postup:

  1. Salát little gem rozřízněte podélně na polovinu, vykrojte košťálky a rozprostřete salát na talíř. Listy od sebe lehce rozhrňte.
  2. V mističce promíchejte lžíci olivového oleje se špetkou soli a tymiánem – pokud máte sušený, rozdrobte špetku tymiánu mezi prsty na prášek a máte-li čerstvý, pokrájejte lístky z jedné snítky najemno. Promíchejte a odložte.
  3. Z válečku vařeného masa odkrojte pár jemných plátků masa, ty poskládejte mezi lístky salátu.
  4. Šalotku nakrájete na jemné plátky. Na malé pánvičce rozehřejte oříšek másla a šalotku zpěňte. Přidejte žampiony, prohoďte a cca po minutě zalijte vínem. Promíchávejt a restujte, dokud se víno zcela nevypaří.
  5. Salát zalijte dresingem a poté dozdobte žampiony se šalotkou.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *