Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony
Křehké listy salátu s pikantními kuličkami černého pepře…a to za doprovodu lahodných žampionů spolu s masíčkem.
Doba přípravy: 20 minut
Suroviny:
- Hovězí maso – vařený váleček ze zadního
- Salát little gem
- 1 lžíce olivového oleje
- Oříšek másla
- 1 malá šalotka
- 5 hlaviček drobných žampionů – použila jsem krémové (ty s hnědou hlavičkou)
- 4cl červeného vína
- ½ lžičky kuliček nakládaného zeleného pepře
- Sůl
- Tymián
Postup:
- Salát little gem rozřízněte podélně na polovinu, vykrojte košťálky a rozprostřete salát na talíř. Listy od sebe lehce rozhrňte.
- V mističce promíchejte lžíci olivového oleje se špetkou soli a tymiánem – pokud máte sušený, rozdrobte špetku tymiánu mezi prsty na prášek a máte-li čerstvý, pokrájejte lístky z jedné snítky najemno. Promíchejte a odložte.
- Z válečku vařeného masa odkrojte pár jemných plátků masa, ty poskládejte mezi lístky salátu.
- Šalotku nakrájete na jemné plátky. Na malé pánvičce rozehřejte oříšek másla a šalotku zpěňte. Přidejte žampiony, prohoďte a cca po minutě zalijte vínem. Promíchávejt a restujte, dokud se víno zcela nevypaří.
- Salát zalijte dresingem a poté dozdobte žampiony se šalotkou.