Salát z čočky belugy s dýní, fenyklem a křepelčími vejci
Kdo ještě nevyzkoušel fenykl, může začít například použitím v tomto teplém salátu. Jeho specifická chuť se zde smísí s nasládlou dýní a jemnou čočkou. Já si tuto kombinaci zamilovala.
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 60g čočky beluga
- 50g fenyklu
- 100g dýně Hokaido
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- Pár snítek tymiánu
- 7 křepelčích vajíček
- ¼ avokáda
Postup:
- Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem
- Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do mísy, přidejte olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř, promíchejte. Zeleninu rozložte na plech a pečte 25 minut doměkka.
- Čočku vložte do vroucí osolené vody a pozvolna vařte doměkka.
- Křepelčí vejce vložte do studené vody. Když se začne voda vařit, odpočítejte si dvě minuty a poté vejce vyjměte a vložte do studené vody. Oloupejte.
- Tymián natrhejte do mísy, kam přidáte scezenou a okapanou čočku. Přidejte opečenou zeleninu, lehce dosolte, přidejte rozkrojená vajíčka a promíchejte.
- Nandejte a na talíř a ozdobte avokádem.