Salát z čočky belugy s dýní, fenyklem a křepelčími vejci

Kdo ještě nevyzkoušel fenykl, může začít například použitím v tomto teplém salátu. Jeho specifická chuť se zde smísí s nasládlou dýní a jemnou čočkou. Já si tuto kombinaci zamilovala.



Doba přípravy: 30 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 60g čočky beluga
 - 50g fenyklu
 - 100g dýně Hokaido
 - 1 polévková lžíce olivového oleje
 - Sůl
 - Čerstvě mletý pepř
 - Pár snítek tymiánu
 - 7 křepelčích vajíček
 - ¼ avokáda
 
Postup:
- Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem
 - Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do mísy, přidejte olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř, promíchejte. Zeleninu rozložte na plech a pečte 25 minut doměkka.
 - Čočku vložte do vroucí osolené vody a pozvolna vařte doměkka.
 - Křepelčí vejce vložte do studené vody. Když se začne voda vařit, odpočítejte si dvě minuty a poté vejce vyjměte a vložte do studené vody. Oloupejte.
 - Tymián natrhejte do mísy, kam přidáte scezenou a okapanou čočku. Přidejte opečenou zeleninu, lehce dosolte, přidejte rozkrojená vajíčka a promíchejte.
 - Nandejte a na talíř a ozdobte avokádem.
 
