Salát z čočky belugy s dýní, fenyklem a křepelčími vejci

Salát z čočky belugy s dýní, fenyklem a křepelčími vejci

Kdo ještě nevyzkoušel fenykl, může začít například použitím v tomto teplém salátu. Jeho specifická chuť se zde smísí s nasládlou dýní a jemnou čočkou. Já si tuto kombinaci zamilovala.

Doba přípravy: 30 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 60g čočky beluga
  • 50g fenyklu
  • 100g dýně Hokaido
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Pár snítek tymiánu
  • 7 křepelčích vajíček
  • ¼ avokáda

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem
  2. Dýni nakrájejte na drobné kostičky, velké asi 1 cm. Fenykl nakrájejte na proužky. Dýni i fenykl vložte do mísy, přidejte olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř, promíchejte. Zeleninu rozložte na plech a pečte 25 minut doměkka.
  3. Čočku vložte do vroucí osolené vody a pozvolna vařte doměkka.
  4. Křepelčí vejce vložte do studené vody. Když se začne voda vařit, odpočítejte si dvě minuty a poté vejce vyjměte a vložte do studené vody. Oloupejte.
  5. Tymián natrhejte do mísy, kam přidáte scezenou a okapanou čočku. Přidejte opečenou zeleninu, lehce dosolte, přidejte rozkrojená vajíčka a promíchejte.
  6. Nandejte a na talíř a ozdobte avokádem.

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *