Smetanová kokosová zmrzlina a ovocná zmrzlina s jogurtem bez cukru

Smetanová kokosová zmrzlina a ovocná zmrzlina s jogurtem bez cukru

Ať je léto nebo zima, zmrzka bude vždycky prima. Alespoň mě přijde, že dobré zmrzliny není nikdy dost. Pokud si jí uděláte doma, máte jistotu, že bude poctivá, plná chutí a také zdravá.

Připravila jsem rovnou dva recepty na zmrzlinu. Jeden je na kokosovou zmrzlinu, která je jemná, smetanová a né úplně light. Zato druhá verze je bez cukru, plná ovoce a bílkovin. Na úkor toho je však potřeba jí nechat trochu „povolit“, než se do ní pustíte.

Pro přípravu jsem zvolila zmrzlinovač. Jak jsem k němu přišla? Zkrátka jsem si chtěla udělat radost za státnice a v létě mi přišel zmrzlinovač jako dobrá odměna. Nestál mě ani 1000 Kč a slouží dobře.

Takže se teď pojďme pustit na cestu ledovým královstvím. Je to snazší, než se zdá.

Doba přípravy: 30 minut

 

Kokosová zmrzlina

Suroviny (cca 1 l)

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 150 ml kokosového mléka (hustého)
  • 100 ml min. 3% mléka
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2lžíce strouhaného kokosu

 Postup:

Tekuté suroviny vložte do zmrzlinovače. Před koncem šlehání nasypte cukr a kokos. Dejte do vhodné nádoby a vložte do mrazáku.

Pokud zmrzlinovač nemáte, vyšlehejte smetanu, smíchejte s dalšími surovinami a vložte do vhodné nádoby, kterou uložíte do mrazáku. Každou půlhodinu promíchejte.

 

Ovocná zmrzlina s jogurtem

Suroviny:

1 střední banán, vyzrálý

200 g hustého jogurtu

50 g borůvek (mohou být mražené)

Postup:

Banán s 2/3 borůvek rozmixujte. Vložte do zmrzlinovače. Chvíli před koncem šlehání přidejte zbylé borůvky. Uložte do mrazáku ve vhodné nádobě.

Pokud nemáte zmrzlinovač, postupujte stejně, ale každou půlhodinu promíchejte, dokud zmrzlina úplně neztuhne.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *