Špaldové twistery s konopnou moukou a dýňovými semínky

Špaldové twistery s konopnou moukou a dýňovými semínky

Zdravé a dobré twistery nejsou jen dobru svačinkou, kterou doplníte pomazánkou, tvarohem nebo zeleninou. Můžete je přikusovat k sýru a vínu spolu s dalšími delikatesami, jako jsou olivy nebo různé druhy čatní.

 

Kde seženete konopnou mouku? Já jsem na ní narazila na Rohlíku, kde je spolu s ostropestřcovou, mandlovou, čirokovou a dalšími speciálními druhy nově zařazena do sekce „mouky – speciální“.

V nejhorším případě přidejte jen více špaldové mouky, ale věřte mi, že se vyplatí tu konopnou alespoň vyzkoušet.

 

Doba přípravy: 10 minut + kynutí
Doba pečení: 20 – 25 minut

Množství: 8 ks

Suroviny: 8

  • 180 g celozrnné špaldové mouky + na podsypání
  • 40 g hladké mouky
  • 20 g konopné mouky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky třtinového cukru
  • ½ sáčku sušeného droždí
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 20 g dýňových semínek
  • 200 ml teplé vody
  • 1 lžíce olivového oleje

 

Postup:

  1. V míse promíchejte všechny mouky se solí, cukrem, droždím, tymiánem a semínky. Přilijte olivový olej a vodu a důkladně promíchejte. Vypracujte pružné těsto, přikryjte mísu utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 50 minut.
  2. Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
  3. Vykynuté těsto znovu propracujte, vyklopte na důkladně pomoučenou pracovní plochu. Válečkem vyválejte těsto na plát velký asi 35 x 20 cm. Pořád podsypávejte.
  4. Z těsta nakrájejte pruhy silné asi 4 cm. Položte pruh na plech a překruťte několikrát ze strany na stranu. Připravené twistery pokropte vodou a vložte do trouby. Peče 20 – 25 minut.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *