Špenátová omeleta s rajčátky
Co třeba den bez masa? S touto skvělou omeletou se špenátem, šťavnatými rajčátky a jemnou mozzarellou si po masu ani nevzdychnete.
Doba přípravy: 15 minut
Množství: cca pánvička Ø18cm
Suroviny:
- 3 vejce
- Smetana 30%
- 2 menší nebo 1 silnější jarní cibulka
- 3 cherry rajčátka
- 20g mozzarelly
- Čerstvé bylinky (oregano)
- Hrst špenátu
- Olej
Postup:
- Troubu zapněte na 250 °C na horní ohřev nebo na režim grilování.
- Cibulku nakrájejte na plátky. Rajčátka rozpůlte. Vejce rozšlehejte, lehce zalijte smetanou, ochuťte solí a pepřem, společně prošlehejte.
- V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibulku a lehce orestujte. Přidejte špenát, nechte jej lehce ovadnout a zalijte vejci. Obracečkou rozrušujte srážející se vejce, dokud přestane tekutá směs zalévat vařečkou odhrábnutou část směsi.
- Do omelety vmáčknejte rozpůlená rajčátka řezem nahoru. Pokud máte pánev s ocelovou rukojetí, můžete ji vložit pod gril nebo na horní rošt do trouby. Jelikož ne každý je vlastníkem celokovové pánve, počká, až omeleta zatuhne a pak ji lehce přendá na plech a vloží do trouby. Zapékejte, dokud omeleta nezezlátne a nebude držet tvar.
- Omeletu vyndejte z trouby, posypejte natrhanou mozzarellou a posypejte čerstvými bylinkami.