Ve sladkém opojení na Prague Cake festival aneb jak jsem točila 2. reportáž pro Restu

O víkendu mě čekala další krásná podívaná, která slibovala další super zážitek. Prague Cake Festival se stal cílem mnoha milovníků sladkého. Nechyběla jsem ani já, jako pozorovatelka a myslím, že snad můžu říct, že i jako reportérka. S Restu jsme se vydali na další festival, tentokrát do hotelu Diplomat.

Přiznám se, že i tentokrát, když jsem se postavila před kameru, jsem pociťovala nervozitu. Díky skvělému kolegovi Jendovi, který mě za kamerou povzbuzoval, jsem se pomalu uklidnila a povedlo se nám připravit pěknou reportáž. Jenda odvedl opravdu vynikající práci.


 

 

Citovaná reportáž pro Restu

Záplava sladkého pokušení a přehlídka načančaných dortíčků přivedla na první festival dortíků ve střední Evropě stovky nadšenců. Hotel Diplomat se pro jedno odpoledne stal rájem hříšníků, kteří měli možnost ochutnat asi 250 sladkých dobrot. Na které laskominy se stály největší fronty? Ochutnejte s námi Prague Cake Festival 2015 zblízka.

Před 13. hodinou uvítal Hotel Diplomat své první návštěvníky a jen pár minut poté byl sál plný sladkých neřestí v obležení stovek mlsných jazýčků. Celkem 18 prodejců připravilo na festival stovky sladkých zákusků. Jeden byl lákavější než druhý a bylo těžké odolávat nadýchaným a voňavým svodům, které lákaly také svou barvou a originálními přísadami.

Vcházíme vstříc dortíkovému dobrodružství již mezi prvními návštěvníky. Ještě se ani nestačím rozkoukat a v ruce držím welcome drink, jímž je 100% ovocná šťáva z jablka a rakytníku od značky Ovocňák. Zatímco si pochutnávám na skvělé šťávě, mé oči se kochají pohledem na úžasně nazdobené dezerty.

Na festivalu jsme se setkaly se spousty druhy cupcakes, ovocných dortíků, dortíků plných lahodného krému, pralinek i koláčů. Prodejci předvedly také méně známě cake pops, neboli dortíková lízátka. Ochutnat jsme mohli také další přírodní ovocné šťávy anebo dobrou kávičku od Laura Coffee, kteří do svého sortimentu zahrnuli originální Chai Latté.

Oči jsem na chvíli odtrhla od půltů prohýbajících se pod náloží sladkých dortíků, abych zjistila, co „letí“ mezi návštěvníky. Jejich chutě byly velice rozličné. Okolo mě se míhaly větrníčky, cupcakes i cake pops. Zahlédla jsem hříšně temné brownies a nebo naopak nadýchané dortíčky s ovocem. Těžko říct, který ze stánků se stal tím nejnavštěvovanějším. Prodejci se se svým sortimentem trefili přesně do chutí přítomných labužníků, kteří se na pestrý sortiment jen třásli.

Ačkoli nejsem velký jedlík dortíků, patřím rozhodně mezi jejich obdivovatele a tvůrce. Sbírala jsem inspiraci pro další pečení. Když jsem se patřičně nabažila uměleckých cukrářských děl, najisto jsem své kroky namířila ke svým favoritům festivalu, kam však mířila další spousta zvědavců či příznivců raw foodu. Mé chutě na zdravější variantu dezertu uspokojili MyRaw Café a Sweet Secret of Raw. Přiznám se, že zde jsem za ochutnávky odevzdala všechny své žetony a ještě jsem si z MyRaw Café odnesla krabičku s dezerty domů. Když jsem doma dala všem ochutnat, nevěřili, že v dortíkách není nic víc, než ovoce, oříšky a další zastudena zpracované poklady přírody.

Při odchodu z festivalu jsme míjeli dlouhou frontu ke vchodu, která musela trpělivě vyčkat, než se sál trochu uvolní. Zájem o návštěvu sladkého Prague Cake Festivalu byl obrovský. I to je jeden z důvodů, proč se na festival můžeme těšit i další rok.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *