Veganské věnečky s kokosem bez cukru

Veganské věnečky s kokosem bez cukru

Nemusíte být vegan, abyste vyhledávali pochoutky bez vajec, mléka a dalších živočišných produktů. U mě je důvod prostý, mám ráda jednoduché věci, což je i tento recept. Vezmete jen pár surovin, které dohromady vytváří chutnou a jemnou kombinaci. A přesně tohle je to, co si ráda dopřeji k snídani. Nic, co by mě zase po probuzení položilo do postele, ale něco, co mě vykope do svěžího rána, kterým odstartuji další skvělý den.

Doba přípravy: 35 minut

Množství: 5 věnečků

Suroviny:

  • 100g zralého banánu
  • 15 g kokosového tuku
  • 10 g strouhaného kokosu
  • 70 g drcených ovesných vloček
  • 1 lžička citronové šťávy

Poleva:

  • 1 lžička kokosového tuku
  • 1 lžička karobového prášku

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Banán rozmixujte s kokosovým tukem a citronovou šťávou. Přisypte vločky, kokos a promíchejte.  Nechte odležet 10 minut.
  3. Směs naplňte do zdobícího sáčku s řezanou špičkou a na plech stříkejte kolečka. Vložte do trouby a pečte 20 minut.
  4. Rozehřejte kokosový tuk a promíchejte s karobem. Přelijte věnečky polevou.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *