Veganské věnečky s kokosem bez cukru
Nemusíte být vegan, abyste vyhledávali pochoutky bez vajec, mléka a dalších živočišných produktů. U mě je důvod prostý, mám ráda jednoduché věci, což je i tento recept. Vezmete jen pár surovin, které dohromady vytváří chutnou a jemnou kombinaci. A přesně tohle je to, co si ráda dopřeji k snídani. Nic, co by mě zase po probuzení položilo do postele, ale něco, co mě vykope do svěžího rána, kterým odstartuji další skvělý den.
Doba přípravy: 35 minut
Množství: 5 věnečků
Suroviny:
- 100g zralého banánu
- 15 g kokosového tuku
- 10 g strouhaného kokosu
- 70 g drcených ovesných vloček
- 1 lžička citronové šťávy
Poleva:
- 1 lžička kokosového tuku
- 1 lžička karobového prášku
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
- Banán rozmixujte s kokosovým tukem a citronovou šťávou. Přisypte vločky, kokos a promíchejte. Nechte odležet 10 minut.
- Směs naplňte do zdobícího sáčku s řezanou špičkou a na plech stříkejte kolečka. Vložte do trouby a pečte 20 minut.
- Rozehřejte kokosový tuk a promíchejte s karobem. Přelijte věnečky polevou.