Doba přípravy: 15 minut
Doba odležení: 30 minut
Možství: 1 porce
Suroviny:
Wafle:
- 30g sušených datlí
- 20g drcených ovesných vloček
- 50g oloupaných jablek
- 5g kokosového tuku
- 100ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
- 5g chia semínek
- 30g špaldové mouky
Krém:
- 70g oloupaného jablka
- 50g tofu
- 1 čajová lžička javorového nebo agávového sirupu
- 15g kešu oříšků
- Na špičku nože skořice
- Voda na podlití
Postup:
- Datle nakrájejte nadrobno. Spolu s ovesnými vločkami je vložte do nožového mixeru. Přidejte nadrobno nakrájená jablka a rozmixujte. Směs přendejte do misky, přidejte kokosový tuk, rostlinné mléko, semínka a mouku a důkladně promíchejte. Nechte odležet asi půl hodiny.
- Jablka na krém nakrájejte nadrobno. Vložte do kastrůlku, přidejte kešu ořechy, skořici a sirup, lehce podlijte vodou a duste do měkka. Vždy, když se voda vypaří, lehce podlijte.
- K měkkým jablkům přidejte nadrobno nakrájené tofu a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Rozehřejte waflovač a stěrkou do něj rozetřete těsto. Pečte 6-7 minut.
- Wafle podávejte s krémem, dozdobit můžete podušenými jablky, skořicí a opraženými ořechy.