Doba přípravy: 15 minut
Doba odležení: 30 minut
Možství: 1 porce
Suroviny:
Wafle:
- 30g sušených datlí
 - 20g drcených ovesných vloček
 - 50g oloupaných jablek
 - 5g kokosového tuku
 - 100ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
 - 5g chia semínek
 - 30g špaldové mouky
 
Krém:
- 70g oloupaného jablka
 - 50g tofu
 - 1 čajová lžička javorového nebo agávového sirupu
 - 15g kešu oříšků
 - Na špičku nože skořice
 - Voda na podlití
 

Postup:
- Datle nakrájejte nadrobno. Spolu s ovesnými vločkami je vložte do nožového mixeru. Přidejte nadrobno nakrájená jablka a rozmixujte. Směs přendejte do misky, přidejte kokosový tuk, rostlinné mléko, semínka a mouku a důkladně promíchejte. Nechte odležet asi půl hodiny.
 - Jablka na krém nakrájejte nadrobno. Vložte do kastrůlku, přidejte kešu ořechy, skořici a sirup, lehce podlijte vodou a duste do měkka. Vždy, když se voda vypaří, lehce podlijte.
 - K měkkým jablkům přidejte nadrobno nakrájené tofu a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
 - Rozehřejte waflovač a stěrkou do něj rozetřete těsto. Pečte 6-7 minut.
 - Wafle podávejte s krémem, dozdobit můžete podušenými jablky, skořicí a opraženými ořechy.
 




