Vločkové lívance s kaštanovým krémem

Vločkové lívance s kaštanovým krémem

Doba přípravy: 50 minut

Množství: asi 15 ks

Suroviny:

  • 50g ovesných vloček
  • 200ml mléka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 60g hladké mouky
  • 40g celozrnné (pšeničné) mouky
  • 1 lžíčka – 4g – kypřícího prášku
  • 50g bílého jogurtu

Kaštanový krém

  • 100g vyloupaných uvařených kaštanů (tzn. Asi 180g neloupaných kaštanů)
  • 120ml mléka
  • 1 lžička medu
  • Skořice
  • Hruškový kompot

 

Postup:

  1. Nechte v hrnci vařit vodu na kaštany. Kaštany nařízněte křížem na špičce a vložte do vroucí vody. Vařte 25 minut. Poté je ještě teplé vyloupejte. 100g kaštanů rozemelte nebo rozsekejte najemno. (Kaštany, které zbydou, můžete nasekat nahrubo, opražit na pánvi a zdobit jím lívance.) Zalijte mlékem a vařte na mírném ohni asi 15 minut do zhoustnutí. Nakonec můžete dosladit medem.
  2. Mléko lehce ohřejte a zalijte jím ovesné vločky s třtinovým cukrem. Nechte nasáknout alespoň 15 minut. Poté odeberte vrchovatou lžíci namočených vloček a dejt je stranou. Vločky v mléce rozmixujte. Přidejte odebrané vločky, jogurt, vejce, mouky a kypřící prášek. Důkladně promíchejte a nechte 10 minut odstát. Je-li těsto příliš tekuté, zahustěte ještě trochou mouky.
  3. Poté smažte lívanečky na olejem vytřené pánvi nebo v lívanečníku. Opékejte pozvolna z obou stran dozlatova.
  4. Kompotované hrušky nakrájejte na plátky. Lívance potírejte kaštanovým krémem a podávejte s hruškami, posypané skořicí popř. opraženými kaštany.


1 komentář k “Vločkové lívance s kaštanovým krémem”

  • Ovesný lívance dělám každou chvíli, ale dát je dohromady s kaštanama mě teda nenapadlo, skvělá inspirace 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *