Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Závitky se seitanem a hlívou ústřičnou

Doba přípravy: 35 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 6ks rýžového papíru
  • 70g seitanu
  • 50g sterilovaných mungo klíčků
  • 100g hlívy ústřičné
  • 30g rýžových nudlí
  • 2 jarní cibulky
  • Olej
  • Sójová omáčka
  • Rybí omáčka
  • Kousek zázvoru o velikosti menšího palce
  • Citronová šťáva
  • Bílek

Postup:

  1. Předem připravte zálivku k závitkům: Do mističky nalijte ½ lžíce sójové omáčky, zakápněte 10ti kapkami citronové šťávy. Kousek jarní cibulky nakrájejte najemno a vložte do mističky. Kousek česneku nasekejte najemno a spolu s ochucenou sójovou omáčkou promíchejte. Nechte odležet.
  2. Rýžové nudle zalijte vroucí vodou a nechte změknout. Hlívu nakrájejte na jemné plátky. Seitan nakrájejte na tenké nudličky, cibulku nakrájejte šikmým řezem na tenké plátky. Zázvor nastrouhejte.
  3. Rýžové nudle sceďte a nakrájejte na kratší kousky. Na pánvi rozpálte olej a vložte hlívu, kterou 5 minut opékejte. Poté přidejte seitan, cibulku, zázvor a promíchejte. Vmíchejte 2 lžičky sójové omáčky a 1 lžičku rybí omáčky, bambusové výhonky a rýžové nudle. Pořádně promíchejte a stáhněte z plamene.

4. Polijte zálivkou ze sójové omáčky.

5. Troubu předehřejete na 250 °C. Do široké misky nalijte teplou vodu, do které ponoříte rýžový papír. Když změkne, položte si jej na talíř, pomažte bílkem a téměř doprostřed, lehce ke kraji položte hromádku náplně. Tu upravte tak, aby byla rovnoměrně rozvrstvená do tvaru obdélníku a nesahala více než 2 cm od okraje papíru. Poté kraje papíru ohněte směrem dovnitř a náplň zarolujte. Vždy, když vyndáte papír z vody, vložte do misky další, aby změkl, než svinete závitek.Po naplnění pokládejte závitky na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a dejte asi 5 minut péct dokřupava.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *