Zelený salát s cizrnou a quinoou
Šťavnatý a výživný salátek s cizrnou a quinoou je skvělou volbou pro lehkou večeři.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření quinoy: 20 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 50g směsi salátu a lístků (já jsem použila šťovík a little gem, ale lze použít římský salát, rukola, polníček, špenát, lístky červené řepy, frissé aj.)
- 30g suché anebo 60g uvařené cizrny
- 20g quinoy
- 30g mladého zeleného chřestu
- Hrstka mungo výhonků
- ¼ avokáda(40g)
- ½ polévkové lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička limetové šťávy
- 1 lžička kuliček růžového pepře
- 5 lístků máty nasekaných nadrobno
- Sůl
Postup:
- Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.
- Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v dostatečném množství vody. Doporučuji během vaření vodu přilévat.
- Saláty a lístky vložte do mísy, přidejte klíčky, vychlazenou quinou, mátu, zakapejte olejem a limetovou šťávou, lehce osolte a zlehka promíchejte.
- Salát nandejte na talíř či do misky, posypejte cizrnou, růžovým pepřem a nakrájeným avokádem.
1 porce obsahuje:
Energetická hodnota: 1 250kJ
Bílkoviny: 11g
Sacharidy: 32g
Tuky: 14g