Zelený salát s cizrnou a quinoou

Zelený salát s cizrnou a quinoou

Šťavnatý a výživný salátek s cizrnou a quinoou je skvělou volbou pro lehkou večeři.

Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření quinoy: 20 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 50g směsi salátu a lístků (já jsem použila šťovík a little gem, ale lze použít římský salát, rukola, polníček, špenát, lístky červené řepy, frissé aj.)
  • 30g suché anebo 60g uvařené cizrny
  • 20g quinoy
  • 30g mladého zeleného chřestu
  • Hrstka mungo výhonků
  • ¼ avokáda(40g)
  • ½ polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička limetové šťávy
  • 1 lžička kuliček růžového pepře
  • 5 lístků máty nasekaných nadrobno
  • Sůl

 

Postup:

  1. Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.
  2. Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v dostatečném množství vody. Doporučuji během vaření vodu přilévat.
  3. Saláty a lístky vložte do mísy, přidejte klíčky, vychlazenou quinou, mátu, zakapejte olejem a limetovou šťávou, lehce osolte a zlehka promíchejte.
  4. Salát nandejte na talíř či do misky, posypejte cizrnou, růžovým pepřem a nakrájeným avokádem.

1 porce obsahuje:
Energetická hodnota: 1 250kJ
Bílkoviny: 11g
Sacharidy: 32g
Tuky: 14g



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *