Kořeněné krůtí maso se šafránovým kuskusem se zeleninou

Další rychlý recept je tu! A co si třeba toto kořeněné masíčko s kukusem připravit na 1.máje? Ušetříte čas, který můžete věnovat své drahé polovičce a hlavně si moc pochutnáte.

Doba přípravy: 30 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
Maso:
- 80g masa z krůtích prsou
 - 1 polévková lžíce olivového oleje
 - ½ lžičky římského kmínu
 - 5 kuliček pepře
 - 2 kuličky nového koření
 - Špetka mleté skořice
 - Sůl
 
Kuskus:
- 60g kuskusu
 - ½ červené cibule – 30g
 - 1 stonek řapíkatého celeru – 30g
 - 40g cukety
 - 30g červené papriky
 - ½ stroužku česneku – 2g
 - Několik vlásků šafránu – lehce mezi špičky prstů
 - + hladkolistá petržel
 
Postup:
- Maso rozřízněte na menší plátky. Do plecháčku nalijte 150 ml vody a přidejte šafrán. Přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
 - Koření vložte do hmoždíře a rozdrťte najemno. Koření smíchejte s olejem a do marinády vložte maso.
 - Rozpalte pánev a maso na ní opékejte z každé strany asi po dvou minutách. Poté vložte do trouby rozehřáté na 200 ˚C na 7 minut.
 - Na pánev přidejte ještě pár kapek oleje. Veškerou zeleninu nakrájejte na drobné kostičky. Do rozehřáté pánve vložte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte zbylou zeleninu a opékejte asi dvě minuty. Můžete lehce podlít vodou nebo kuřecím vývarem. Přidejte najemno nasekaný česnek, osolte.
 - Do pánve nasypte kuskus, vařečkou promíchejte. Zalijte vodou se šafránem a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte z plotny a nechte 5 minut odležet.
 - Na talíř nasypejte kuskus, položte na něj maso a posypte nasekanou petrželkou.
 

1 porce obsahuje:
Energetická hodnota: 1 565kJ
Bílkoviny: 29g
Sacharidy: 47g
Tuky: 7g
