Opečený losos na tortille s estragonovým pestem s hlívou a chřestem

Opečený losos na tortille s estragonovým pestem s hlívou a chřestem

Doba přípravy: 20 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 80 – 100g lososa bez kůže
  • 70g hlívy ústřičné (bez tuhých konců; vybírejte spíše menší hlavičky)
  • 5 stonků zeleného chřestu
  • Olivový olej
  • Limeta
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Dýňová semínka
  • 1 pšeničná tortilla

Pesto:

  • 3 stonky estragonu
  • 1 malý stroužek česneku (nebo polovina), nakrájený na plátky
  • 3 g dýňových semínek
  • Asi 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • 10 kapek limetové šťávy
  • Sůl

Postup:

  1. Lososa pokapejte limetovou šťávou a nechte odstát.
  2. Do hmoždíře vložte lístky estragonu, nakrájený česnek, špetku soli, limetovou šťávu a pár kapek olivového oleje. Utřete suroviny na pastu, kterou zředíte ještě trochou oleje.
  3. Hlívu natrhejte na menší kousky. Chřest zbavte tuhých konců.
  4. Rozehřejte pánev. Na pánvi opečte tortillu z obou stran. Položte na talíř a pomažte polovinou pesta.
  5. Na pánev nalijte trochu oleje a vložte do pánve hlívu, lehce osolte a opékejte, dokud nezačne hnědnout. Během opékání ji obracejte. Když je opečená, přidejte osoleného lososa a chřest. Společně opékejte a průběžně obracejte.
  6. Když je losos opečený (trvá to pouze pár minut), odstavte pánev a začněte skládat zeleninu i lososa na tortillu. Pokapejte zbytkem pesta, posypte semínky a přidejte pár plátků limety. Lehce opepřete čerstvě mletým pepřem.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *